Terug naar Home
http://www.uitinsoest.nl
Herfst campagne 2017Bezoek gratis De Paardenkamp
Advertentie hier?
Naar boven
MENU
Het weer in Soest
Geheel bewolkt 6.9° celcius
Windkracht 3 oost

Fietsroutes

Fietsroutes

De gemeente Soest kent tal van mooie fietsroutes. Voor echte natuurliefhebbers is een fietstocht door Soest en omgeving een heerlijke ervaring. Men kan naar keuze uitgezette routes volgen of zelf een route uitstippelen via het fietsknooppuntensysteem.

Meer dan 10.000 fiets- en wandelroutes zijn gratis te downloaden via de route.nl app.

De fietsroutes die via route.nl gratis zijn te downloaden, bestaan voornamelijk uit knooppunten en dat geldt ook voor de wandelroutes daar waar het knooppuntennetwerk beschikbaar is. Deze themaroutes nemen je mee op ontdekkingstocht door de mooiste natuurgebieden en toeristische plaatsen in Nederland, België en grensstreek Duitsland. De routes wijzen je de weg door bossen en duinen, over heide...

Deze themaroutes nemen je mee op ontdekkingstocht door de mooiste natuurgebieden en toeristische plaatsen in Nederland, België en grensstreek Duitsland. De routes wijzen je de weg door bossen en duinen, over heide en zandverstuivingen, door historische dorpen en culturele steden.Stap af bij de mooiste fietscafés, gezelligste hotels, beste restaurants en vele andere bijzondere locaties die route.nl voor je heeft geselecteerd. Hier kun je de benen strekken en onder het genot van een hapje en drankje genieten van de omgeving. Veel wandel- en fietsplezier!

Voor fiets- en wandelroutes in Soest en omgeving, zie deze link.
Bron: route.nl

Rondom Soest
Deze fietsroute van 55 km vindt u op fietsknooppuntenkaart 12 van Falk. Het is een afwisselende route die u de verschillende landschappen rondom Soest laat zien. Van bos tot stuifduinen en van polder tot rivier. Onderweg fietst u langs diverse highlights zoals Paleis Soestdijk, Kasteel Groeneveld en de Oude Kerkebuurt.

Vorstelijk rondje
Fietsroute met een oranje tintje: u komt langs plekjes in en om Soest die van belang zijn geweest voor onze koninklijke familie, zoals paleis Soestdijk (parkbezoek altijd mogelijk, bezoek paleis vooraf reserveren), de school van koning Willem-Alexander, kasteel Drakensteyn en hofleveranciers. De route (beschreven) is in totaal 24 km.

Rondom de molen
Gezellige fietsroute van naar keuze 16 of 21 km die u laat kennismaken met de vroegere Eng, stellingkorenmolen De Windhond, de polder, de Eem en de historische Kerkebuurt. Fietst u de route op woensdag-, zaterdag- of zondagmiddag, dan is de molen ook te bezoeken.

Den Treekroute
Fietsroute (33 km) langs Soestduinen, Soesterberg, boswachterij Austerlitz, de Leusderhede en landgoed Den Treek-Henschoten (opgenomen in ANWB-fietsgids nr 11).

Gooi- en Eemroute
Afwisselende route (56 km) waarin de rivier De Eem centraal staat. Via het buitengebied van Soest en de bossen van Lage Vuursche komt u in de weidse Eempolder, waarna u vanaf Eemdijk kilometers lang de prachtige rivier De Eem volgt terug naar Soest (opgenomen in ANWB-fietsgids nr 11).

Eemlijn fietsboot
Vanaf de ‘fietsboot Eemlijn’ heeft u een schitterend uitzicht over de Eempolders en de Gooise uitlopers van de Heuvelrug. Na een vaartocht kun je vanaf de op- en afstapplaatsen Amersfoort, Soest, Baarn, Eemdijk, Spakenburg of Huizen met een mooie fietsroute je tocht vervolgen. Of andersom: eerst fietsen en dan uitrusten op het zonnedek van de fietsboot. Vaarperiode: van 15 april t/m 15 oktober 2013.

Mountainbiken
Voor mountainbikers is er een route van 24 km, die in twee richtingen gemarkeerd is. Startpunt is het dagrecreatieterrein De Bergjes, (tegenover Restaurant ’t Hoogt). Er is een verbindingsstuk naar Lage Vuursche, waardoor een afstand van 34 km ontstaat. De route vereist een goede techniek en een redelijke conditie. Meer informatie en overzichtskaart: www.mtbroutes.nl

Kijk voor het vaarschema en vertrektijden op: www.eemlijn.nl

(De drie rechtse foto's zijn ter beschikking gesteld door Peter van der Wijst.)