Terug naar Home
http://www.uitinsoest.nl
Eetcafe CentraalSoester CourantHerfst campagne 2017
Advertentie hier?
Naar boven
MENU
Het weer in Soest
Geheel bewolkt 6.9° celcius
Windkracht 3 oost

Eemsnoer

Eemsnoer

Eemsnoer: verbinden-samenwerken-verwijzen!
Een reeks van instellingen en ondernemers heeft zich met elkaar verbonden om een halt toe te roepen aan de geconstateerde versnippering in het Eemgebied. Hiertoe is het Eemsnoer opgericht. Het Eemsnoer is een samenwerkingsverband van deskundige en bevlogen stakeholders die de cultuurhistorie, het landschap en de toeristisch-recreatieve beleving van het Eemgebied hoog in het vaandel hebben staan.

Door te delen in kennis en kunde over de afzonderlijke elementen in het gebied (de ‘parels’ in het Eemsnoer), worden waardevolle verbindingen gelegd. Het gevolg is dat de bezoeker het gebied in samenhang gaat beleven, op een manier dat men er steeds naar terug wil keren. Zeker zo belangrijk is dat het Eemsnoer de waardering van eigen bewoners voor het gebied vergroot.

De synergie die het proces van het Eemsnoer teweeg brengt, en de tastbare producten die daaruit voortkomen, hebben een aanzuigende werking op bezoekers van het Eemgebied. Dit is de stellige overtuiging van de partners die deelnemen aan het initiatief tot samensmelting.

Het Eemsnoer is een initiatief van Landschap Erfgoed Utrecht (LEU)
Zie voor Landschap Erfgoed Utrecht ook www.landschaperfgoedutrecht.nl

Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar de website van het Eemsnoer.