Terug naar Home
http://www.uitinsoest.nl
Herfst campagne 2017Bowling OverheesVolg Uit in Soest op Facebook
Advertentie hier?
Naar boven
MENU
Het weer in Soest
Geheel bewolkt 6.9° celcius
Windkracht 3 oost

Landgoed De Paltz

Landgoed De Paltz

Paltz 3
3768ML Soest

Is dit uw bedrijf/organisatie?
Pas hier de gegevens aan.

Landgoed De Paltz  is een prachtig landgoed dat in 1876 werd ontworpen door de landschapsarchitecten Copijn en Springer. De Paltz is een prachtige oud landgoed, gelegen in de lommerrijke bossen tussen de vliegbasis Soesterberg en Soestduinen.

Het natuurgebied van ca. 77 hectare aan de van Weerden Poelmanweg is tegenwoordig in bezit van de provincie Utrecht. Het landschap is onderdeel van De Utrechtse Heuvelrug en het wordt beheerd door Het Utrechts Landschap.

Het terrein bestaat uit beukenlanen, zichtassen, waterpartijen, een statige villa, een koetshuis en een herderswoning. De particulieren die in de loop der jaren eigenaar zijn geweest, hebben hun signatuur nagelaten. Dit maakt van De Paltz een afwisselend landgoed met verrassende details. Het landgoed is sinds 9 mei 2014 opengesteld voor publiek. Er loopt een gemarkeerde wandelroute van 3,4 km. Regelmatig vinden er rondleidingen met een gids plaats.

Op Landgoed de Paltz bevindt zich het Herman van Veen Arts Center. U kunt hier terecht voor een heerlijk kopje koffie maar ook om de kunstwerken van Herman van Veen te bewonderen. Daarnaast organiseert het Herman van Veen Arts center ieder jaar tal van voorstellingen voor jong en oud. Kijk hier voor het programma.

Referentie-ID: 301 - Bron: Redactie Uit in Soest


Meer ontdekken in de omgeving?

- Ontdek Soest & Soesterberg op de fiets of te voet!


Laat een reactie achter


Ook leuk!