Terug naar Home
http://www.uitinsoest.nl
Bezoek gratis De PaardenkampSoester CourantVolg Uit in Soest op Facebook
Advertentie hier?
Naar boven
MENU
Het weer in Soest
Zwaar bewolkt 12.1° celcius
Windkracht 2 noord

Herman van Veen Arts Center

Herman van Veen Arts Center

Landgoed de Paltz 1
3768 MZ Soest

Telefoonnummer
+31(0)346-330003

E-mailadres
info@hermanvanveenartscenter.com

Is dit uw bedrijf/organisatie?
Pas hier de gegevens aan.

Al meer dan 45 jaar zingt, speelt en schrijft Herman over wat hem fascineert. Wat wij ervan zien en horen zijn registraties in de vorm van voorstellingen, concerten, lezingen en om te bewaren op cd’s, dvd’s, in toneelstukken, films en boeken. Een indrukwekkend oeuvre laat zien dat hij in een niet aflatende stroom zijn belevenissen, waarnemingen en ervaringen optekent.

Sinds een jaar of acht is daar het schilderen bijgekomen, doeken die hij ooit – na een paar jonge borrels – ‘afdrukken van de ziel’ noemde. Een enkele keer ben ik erbij als hij in zijn atelier aan het werk is. Het is intrigerend om te zien hoe zo’n proces verloopt. Het is als een voorstelling, een lied of een tekst. Hij werkt aan een schilderij zoals hij zingt en speelt, onverstoorbaar en urenlang in grote concentratie, soms bijna buiten adem, om die ene streek aan te brengen die op één of andere manier nog nodig was.

Sommige werken zijn rechtstreeks geïnspireerd op een gebeurtenis of gerelateerd aan een persoon. Een bezoek aan één van de oneindig grote begraafplaatsen uit de Eerste Wereldoorlog en het gedicht “1000 soldaten” van de West Vlaamse dichter-beeldhouwer Willem Vermandere vertaalde hij in een aantal sobere werken. “Voor alles wat nog in de mens zal rouwen” is de naam van de expositie waaronder deze schilderijen werden geëxposeerd in het Flanders museum in Ieper.

“Schuldig of naïef”, een expositie over de vermeende spionne Mata Hari, getoond in het Frysk museum in Leeuwarden, de geboortestad van Margaretha Zelle, ofwel Mata Hari.

“Je hoort allen de geur” rond de gedichten van de in 1942 op 18-jarige leeftijd vermoorde joodse dichteres Selma Meerbaum-Eisinger, getoond in de Bogaarden kapel in Brugge.

“Etude F”, mede geïnspireerd door de poëzie van de Nederlandse dichteres Vasalis, in het Singer museum in Laren. Zijn werken vinden muren. In de Weense Stephansdom bijvoorbeeld, hangt tussen grote ouder schilders Herman van Veen’s “de deur en het blauwe kruis”.

Referentie-ID: 39 - Bron: Redactie Uit in Soest


Meer ontdekken in de omgeving?

- Ontdek Soest & Soesterberg op de fiets of te voet!

Herman van Veen Arts Center op de kaart


Laat een reactie achter


Ook leuk!