Terug naar Home
http://www.uitinsoest.nl
Bowling OverheesBezoek gratis De PaardenkampEetcafe Centraal
Advertentie hier?
Naar boven
MENU
Het weer in Soest
Licht bewolkt 25.9° celcius
Windkracht 3 wnw

The Eagle Huntress

16-10-2017

Cultuurcentrum Artishock

Steenhoffstraat 46a
3764 BM Soest

Telefoonnummer
035-6019577

E-mailadres
secretaris@artishock-soest.nl

Website
www.artishock-soest.nl

Meer over Cultuurcentrum Artishock

Regisseur: Otto Bell
Acteur: Aisholpan Nurgaiv, Rys Nurgaiv, Daisy Ridley (stem)

Jagen met een arend, dat is een mannenaangelegenheid in Mongolië. Maar al sinds haar jeugd helpt Aisholpan haar vader bij het trainen van deze prachtige dieren. Op haar dertiende beslissen ze om samen een arend te adopteren en er een heuse vossenjager van te maken. Zal ze erin slagen om de tradities te doorbreken en aanvaard te worden door de ouderen van haar dorp? De film ‘The eagle huntress’ volgt de training van Aishopan, de eerste vrouwelijke jager in twaalf generaties van haar familie van Kazachs. Afgezet tegen de adembenemende uitgestrektheid van de Mongoolse steppe zien we de meest ontzagwekkende cinematografie ooit gevangen in een documentaire.

Het is een intiem verhaal van een jong meisje in de dramatische kracht van een epische verhalende film. Hoewel er veel oude Kazakh jagers tegen de aanwezigheid  van vrouwelijke jagers zijn, is vader Nurgaiv van mening dat een meisje ook kan doen wat een jongen kan, wanneer ze dat echt wil. Het verhaal begint nadat Aisholpan de opleiding met de adelaar van haar vader achter de rug heeft. Omdat elke adelaar slechts één baas kan hebben, wordt het tijd voor Aisholpan om een eigen adelaar te krijgen. En Aisholpan twijfelt nooit aan haar vermogen om net zo sterk of moedig te zijn als een jongen. Ze herkent geen obstakels en weigert om haar ambitie te temperen. Het verhaal is modern en inspirerend omdat het een wereld beschrijft waar de dromen van een jong meisje — ongeacht hoe uitdagend — kunnen uitkomen. 

The Eagle Huntress – Bell – GB – 2016 – 87 minuten
Foto: Septemberfilm
Kijkwijzer: alle leeftijden

Tijd: 20:15

Kaartverkoop
Aan de kassa, open gedurende de filmdagen, vanaf 19.30 uur. Er worden aan de kassa uitsluitend kaarten verkocht voor de voorstelling van die dag.

Reserveren
Zodra het filmprogramma vastgesteld is, kan er gereserveerd worden.
-    Reserveren via http://www.artishock-soest.nl/;
-    De filmvoorstellingen beginnen om 20.15 uur, kassa open vanaf 19.30 uur;
-     In oktober en november begint een aantal filmvoorstellingen op zondag om 19:30; dan is de kassa open vanaf 18.45 uur.
-    Kaartjes afhalen uiterlijk 20 minuten voor aanvang van de film;
-    Reserveren is gratis.Referentie-ID: 16378 - Redactie: CultuurPunt Soest

Locatie The Eagle Huntress


Laat een reactie achterOok leuk!