Terug naar Home
http://www.uitinsoest.nl
Bezoek gratis De PaardenkampRETO InternetburoEetcafe Centraal
Advertentie hier?
Naar boven
MENU
Het weer in Soest
Licht bewolkt 25.9° celcius
Windkracht 3 wnw

Transformatie - van leerling tot meester

01-09-2017 t/m 17-12-2017

Paleis Soestdijk

Amsterdamsestraatweg 1
3744 AA Baarn

Telefoonnummer
035-5412841

E-mailadres
info@paleissoestdijk.nl

Website
www.paleissoestdijk.nl

Meer over Paleis Soestdijk

Paleis Soestdijk presenteert: Transformatie - van leerling tot meester -

Tentoonstelling Escher & De Mesquita - 29 september t/m 17 december 2017
BAARN -  Paleis Soestdijk presenteert de tentoonstelling Transformatie - van leerling tot meester - een verwantschap tussen de wereldberoemde Escher en zijn minder bekende leermeester Samuel Jessurun De Mesquita. De bezoeker ziet werk van deze twee kunstenaars die vrienden werden naast elkaar. De tentoonstelling laat ervaren hoe ideeën en technieken transformeren naar nieuwe, en hoe de leerling een meester wordt. 


De tentoonstelling neemt als wereldberoemd voorbeeld de Nederlandse grafische kunstenaar M.C. Escher. Hij laat op de dag van vandaag nog zijn sporen na en dient voor velen als inspiratie. Het werk van Escher is niet zomaar ontstaan uit het niets. Zijn kunstenaarschap is gegrondvest in het werk en de lessen van zijn voorganger. Zijn erkende leermeester was Samuel Jessurun De Mesquita die hem de grafische technieken leerde. 

De werken van De Mesquita (20 originele werken) en Escher (19 originele werken) hangen in verschillende ruimten van het paleis. De tentoonstelling illustreert hoe het werk van Escher voortleeft en nog steeds belang heeft. Zo transformeert elk idee naar iets nieuws. De tentoonstelling is tevens een mooie knipoog naar het paleis dat binnenkort met haar herbestemming zelf opnieuw een transformatie ondergaat.      

De tentoonstelling is te zien vanaf 29 september en een samenwerking van Cultureel Organisatiebureau Artifex en de M.C. Escher Foundation. Artifex is i.s.m. het Rijksvastgoedbedrijf vanaf 2011 verantwoordelijk geweest voor de culturele programmering en exploitatie van Paleis Soestdijk. Vanaf 20 december 2017 wordt er door een nieuwe eigenaar gestart met de herbestemming.  
 


Referentie-ID: 16416 - Redactie: CultuurPunt Soest

Locatie Transformatie - van leerling tot meester


Laat een reactie achterOok leuk!