Terug naar Home
http://www.uitinsoest.nl
Herfst campagne 2017Eetcafe CentraalVolg Uit in Soest op Facebook
Advertentie hier?
Naar boven
MENU
Het weer in Soest
Licht bewolkt 28.6° celcius
Windkracht 2 nnw

Retour en Bourgogne

15-11-2017

Cultuurcentrum Artishock

Steenhoffstraat 46a
3764 BM Soest

Telefoonnummer
035-6019577

E-mailadres
secretaris@artishock-soest.nl

Website
www.artishock-soest.nl

Meer over Cultuurcentrum Artishock

Retour en Bourgogne

In ‘Retour en Bourgogne’ schetst de regisseur een liefdevol portret van twee broers en hun zus die met passie de wijngaard van de familie beheren, maar ondertussen hun eigen weg moeten vinden. Jean verliet tien jaar geleden zijn geboortestreek Bourgogne om de wereld te ontdekken. Als zijn vader op sterven ligt, keert hij terug naar zijn familie. Samen met zijn zus Juliette en zijn broer Jérémie probeert hij het familiebedrijf gaande te houden. Na het overlijden van hun vader worden de drie gedwongen keuzes te maken en beslissingen over de toekomst te nemen. We volgen een jaar lang het ritme van de seizoenen, die in het teken staan van de wijn die ze gezamenlijk produceren. De ambachtelijke wijnbouw is een ware kunst. Regisseur Klapisch laat op innemende wijze zien dat Jean, Juliette en Jérémie die kunst verstaan.

Regisseur: Cédric Klapisch
Acteurs: Pio Marmaï, Ana Girardot, François Civil, Jean-Marc Roulot, María Valverde

Omdat zijn vader op sterven ligt keert dertiger Jean na een wereldreis van tien jaar terug op het familiedomein in de Bourgogne, waar zijn broer en zus zich voorbereiden op de druivenpluk, Hij is indertijd vanwege de moeizame verhouding met zijn vader vertrokken. Inmiddels heeft hij vrouw en kind en wijngaard in Australië. Zijn zus Juliette probeert de wijngaard van zijn vader te leiden, zijn jongste broer Jérémie is getrouwd met de dochter van een andere wijnboer.
Terwijl de seizoenen voorbijtrekken ontvouwt zich een geraffineerde feelgood-film over familie en wortels; over daarvan loskomen en er mee verbonden blijven.  Een volle en boeiende film: de worstelingen van Jean met zijn vader en andersom, de groei van Juliette tot werkelijk baas van de wijngaard, de opstand van Jérémie en zijn vrouw tegen zijn dominante schoonouders,  de financiële perikelen rond de erfenis, en daaromheen de hectische gang van zaken op een kwaliteitswijngaard door de seizoenen heen. Al met al en mooie en nostalgische film die vaak speels en fris afwijkt van de conventies van het genre, en  waarin uiteindelijk alles op zijn pootjes terecht komt!

Retour en Bourgogne – Klapisch – FR – 2017 – 113 minuten

Foto: Cinéart

Kijkwijzer: vanaf 12 jaar, grof taalgebruik, seks

Tijd: 20:15

Kaartverkoop
Aan de kassa, open gedurende de filmdagen, vanaf 19.30 uur. Er worden aan de kassa uitsluitend kaarten verkocht voor de voorstelling van die dag.

Reserveren
Zodra het filmprogramma vastgesteld is, kan er gereserveerd worden.
-    Reserveren via http://www.artishock-soest.nl/;
-    De filmvoorstellingen beginnen om 20.15 uur, kassa open vanaf 19.30 uur;
-    Kaartjes afhalen uiterlijk 20 minuten voor aanvang van de film;
-    Reserveren is gratis.

Toegangsprijs € 7,50 (leden en CJP houders: €5,50)Referentie-ID: 16512 - Redactie: CultuurPunt Soest

Locatie Retour en Bourgogne


Laat een reactie achterOok leuk!