Terug naar Home
http://www.uitinsoest.nl
Herfst campagne 2017Soester CourantBowling OverheesBezoek gratis De Paardenkamp
Advertentie hier?
Naar boven
MENU
Het weer in Soest
Licht bewolkt 28.6° celcius
Windkracht 2 nnw

MAARTEN LUTHER door Kees van der Zwaard

17-11-2017

Theatervoorstelling ‘Hier sta ik’ over MAARTEN LUTHER door Kees van der Zwaard 
Vrijdag 17 november om 20 uur in de Emmakerk        

Nu, 500 jaar nadat theoloog en protestant Maarten Luther de 95 stellingen op een kerkje in Wittenberg spijkerde, heeft Kees van der Zwaard naar aanleiding van deze daad en alle worsteling die hiermee samenhing een theatervoorstelling geschreven. Voor ons een geweldige mogelijkheid om zo het ‘Lutherjaar’ te ervaren en ons te laten inspireren. Wie was Luther, hoe heeft hij zich ontwikkeld? 

De vragen waarmee Luther worstelde zijn ook vragen van deze tijd. Het gaat over vriendschap en verraad, over God en het geweten en over de vrije wil. Hoe vrij is vrije wil? Spelen God of duivel daarbij een rol? In zijn zoektocht hiernaar ontdekte Maarten Luther de pure betekenis van genade; het sleutelbegrip in zijn theologie.

De voorstelling ‘Hier sta ik’ is een monoloog geworden met spel, mooie teksten en gezongen woorden. Het uitgangspunt is een brief van jeugdvriend Olaf aan Maarten. In de ogen van Olaf is Maarten de enige vriend die nog iets met God heeft en daarom stuurt hij hem de brief met het verzoek. 
Bent u nieuwsgierig geworden of heeft u gewoon zin in een avondje uit? U bent van harte welkom, neem gerust familie en/of vrienden mee. Deze voorstelling is voor iedereen van jong tot oud, dus u kunt ook met het hele gezin komen. 

U zult ontdekken dat een stem uit het verleden kan inspireren in het heden. Kees van der Zwaard is het levende bewijs.
Aan het eind van de voorstelling is er een collecte, wij verzoeken u vriendelijk om geld mee te nemen en een vrijwillige bijdrage voor deze voorstelling te geven. Na afloop kunt u elkaar ontmoeten uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje. Ook Kees van der Zwaard is dan aanwezig voor verder gesprek.
 

Graag ontmoeten wij u in de Emmakerk, Regentesselaan 2B, 3762 DS in Soest. U wilt komen, maar u hebt geen vervoer? Neem even contact op met Janke Holman 06 27 123 236.
 

Tijd: 20:00

Adres: Park Vredehof 2, 3762 DV SoestReferentie-ID: 16534 - Redactie: CultuurPunt Soest

Laat een reactie achterOok leuk!