Kunst Cultuur

Soest bruist van cultureel engagement

Lees verder

 

Video

Ontdek Soest en Soesterberg

Bekijk video

 

Actief

Genoeg te doen!

Soest ligt in een fraaie groene omgeving

Kinderen

Kinderen

In Soest is er van alles te beleven voor kinderen, van kabouterpad tot museum

Eten Drinken

Welkom in Soest

Vandaag Agenda

Overnachten

Blijf slapen

Soest kent tal van prima adressen om een heerlijk weekend, of..

Bekijk aanbod

Winkelen

Verwen jezelf of een ander

Soest kent verschillende winkelgebieden

Overzicht

 

event

Schrijven met sterren

21-02-2018


Telefoonnummer

E-mailadres

Website

Meer over

Schrijven met sterren

De eerste bijeenkomst van het Schrijfcafé van 2018 stond in het teken van de sterren. De deelnemers hebben zich laten inspireren door de dierenriem. Met de schrijfopdrachten lokte de schrijfcoach de mensen uit om stil te staan bij de eigen talenten. Soms met verrassende dialogen als resultaat.

De middag begint gelijk goed. We maken een lijstje van onze talenten. Best lastig, het voelt als opscheppen waar je goed in bent. Dan volgt de eerste opdracht van de middag: schrijf met terugwerkende kracht een horoscoop over 2017. Het kost de schrijfcoach even wat moeite om het uit te leggen. Maar uiteindelijk kijkt iedereen al schrijvend terug op wat er rondom één van zijn talenten gebeurd is in 2017. Het levert mooie verhalen op. Helemaal niet pocherig, maar mooi en soms zelfs ‘breekbaar’.

Bij de volgende opdracht schrijven we een dialoog tussen onszelf en onze Chinese dierenriem. Dit keer gaat het over een talent dat we al schrijvend nader willen onderzoeken. Bij de start voelt het wat onwennig, toch lukt het iedereen. De een schrijft met een os, de ander met een konijn. Het effect is bijzonder: ‘Je denkt dat je met een aap praat, maar eigenlijk praat je met jezelf.’

De bijeenkomsten van het Schrijfcafé zijn maandelijks op de derde woensdag van de maand van 14.00-16.00 uur. De eerstvolgende is op 21 februari. Het is een ongedwongen middag waarop je jezelf centraal mag zetten. Gewoon onder het genot van een kopje koffie of thee.
Een bijeenkomst inclusief koffie en thee kost €15,-. Aanmelden kan bij Boekhandel Van de Ven (035-6012419) of via www.zinexprez.nl  (06-40155282)
 

Referentie-ID: 17045 - Redactie: CultuurPunt Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!