Terug naar Home
http://www.uitinsoest.nl
Bezoek gratis De PaardenkampBowling Overhees
Advertentie hier?
Naar boven
MENU
Het weer in Soest
Geheel bewolkt 6.9° celcius
Windkracht 3 oost

Hollandsche Waterlinie

19-09-2018

Hollandsche Waterlinie

19 september 2018 10:00 - 12:00

Rembrandtkapel Rembrandtlaan 20, 3761 AH Soest, Nederland

De Hollandse Waterlinie is als term redelijk bekend, zeker bij een generatie die nog uitgebreid Vaderlandse (of zelfs Vaderlandsche) Geschiedenis op school heeft gehad. “Reddeloos, radeloos, redeloos” is een kreet die men zich wellicht nog wel kan herinneren, een spreuk die betrekking heeft op het Rampjaar 1672 waarin de Waterlinie ons land heeft behoed voor de ondergang bij de aanval door de Franse legers van Lodewijk XIV (De Zonnekoning). Maar vraag je dan door “wat was die Waterlinie precies? En hoe werkte hij?” dan blijft men meestal het antwoord schuldig.

In de lezing van 19 september voor de Soester Kring gaat Bas Kreuger dieper in op de geschiedenis, werking en effecten van de Hollandse Waterlinie. Hoe is het idee van de Linie ontstaan? Hoe werkte hij nu precies? Hoeveel Linies hebben we in de loop der eeuwen gehad? Had zo’n Waterlinie wel zin? Wat is er nu nog van over en doen we er nog iets mee? Al deze vragen en meer komen aan de orde.

De presentatie over de Waterlinie is in handen van Bas Kreuger (1962), maritiem historicus en langjarig werkzaam geweest in diverse militaire en technische musea zoals het Militaire Luchtvaart Museum, het PTT Museum en laatstelijk in het Nederlands Vestingmuseum in Naarden. Sinds 2015 werkt Kreuger met zijn bedrijf KreugerinKultuur aan diverse projecten voor erfgoede, cultuur, recreatie en toerisme. Meer informatie via www.kreugerinkultuur.nl

www.desoesterkring.nl

Tijd: 10:00


Referentie-ID: 17872 - Redactie: CultuurPunt Soest

Laat een reactie achterOok leuk!