Kunst Cultuur

Soest bruist van cultureel engagement

Lees verder

 

Video

Ontdek Soest en Soesterberg

Bekijk video

 

Actief

Genoeg te doen!

Soest ligt in een fraaie groene omgeving

Kinderen

Kinderen

In Soest is er van alles te beleven voor kinderen, van kabouterpad tot museum

Eten Drinken

Welkom in Soest

Vandaag Agenda

Overnachten

Blijf slapen

Soest kent tal van prima adressen om een heerlijk weekend, of..

Bekijk aanbod

Winkelen

Verwen jezelf of een ander

Soest kent verschillende winkelgebieden

Overzicht

 

event

Natuurwandeling door de Zoom met IVN Eemland

11-11-2018

Kans om raaf te horen op IVN-wandeling door De Zoom Stuifzand, heide, oude beukenlanen, mierenhopen, jeneverbessen grillige eikenstobben, naaldbomen, een ecoduct en een oude, hoge boswal: de natuurwandeling door het gebied De Zoom in Soestt onder leiding van IVN-gidsen op zondag 11 november, zit vol afwisseling.

De eeuwenoude invloed van een raaf worden gehoord, want die broedt hier in de buurt. De gevolgen van de droogte dit jaar zijn hier helaas ook goed te zien. Het bos bereidt zich voor op de winter. Veel vogels zijn al vertrokken, maar er zijn ook blijvers. Paddenstoelen zijn al bijna verdwenen maar met wat speurwerk zijn ze nog te vinden. De kwetsbare en zeldzame jeneverbes in het gebied heeft veel geleden door de storm begin dit jaar. De wandeling is rond de 4 kilometer en start om 14.00 uur bij de spoorovergang op de hoek van de Dolderseweg en het Berkenlaantje in Soest. De plek kan alleen via de Dolderseweg worden bereikt. Via de De Beaufortlaan is niet mogelijk, omdat er een autosluis zit in het Berkenlaantje. Er is beperkt mogelijkheid tot parkeren. Wandelaars moeten rekening houden met een pittige route vanwege het aantal klimmetjes op de boswal. De route is niet toegankelijk met kinderwagens, buggy’s of rolstoelen.

Honden kunnen niet mee. De deelnemers krijgen na afloop gratis het wandelgidsje De Zoom mee. Meer informatie is op te vragen via wandelwerkgroep@ivn-eemland.nl Natuurwandeling De Zoom IVN Eemland Datum zondag 11 november Tijd: 14.00 uur Plaats: Dolderseweg hoek Berkenlaantje, Soest

Referentie-ID: 18184 - Redactie: Uit in Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!