Kunst Cultuur

Soest bruist van cultureel engagement

Lees verder

 

Video

Ontdek Soest en Soesterberg

Bekijk video

 

Actief

Genoeg te doen!

Soest ligt in een fraaie groene omgeving

Kinderen

Kinderen

In Soest is er van alles te beleven voor kinderen, van kabouterpad tot museum

Eten Drinken

Welkom in Soest

Vandaag Agenda

Overnachten

Blijf slapen

Soest kent tal van prima adressen om een heerlijk weekend, of..

Bekijk aanbod

Winkelen

Verwen jezelf of een ander

Soest kent verschillende winkelgebieden

Overzicht

 

event

Schrijfcafé

16-01-2019


Telefoonnummer

E-mailadres

Website

Meer over

Verhalen opduiken – wegens succes herhaald

SOEST – Op verzoek van één van de deelnemers koos schrijfcoach Corrie tijdens het laatste Schrijfcafé van 2018 voor een herhaling van het ‘diepzeeschrijven’. Aan de hand van dit schrijfspel zette zij de deelnemers van het Schrijfcafé aan het werk. Sommige verhalen bleken aan de oppervlakte te drijven, andere moesten worden opgevist van de bodem van de zee.

Het Schrijfcafé bij boekhandel Van de Ven stond dit keer opnieuw in het teken van diepzeeschrijven. Wie dacht dat hij geen verhalen kon bedenken had het mis. Iedereen zat er vol mee, met prachtige parels van verhalen. Schrijfcoach Corrie maakte gebruik van ‘diepzeekaarten’ om de deelnemers te helpen de verhalen in zichzelf op te duiken. Het is een inspiratiespel voor schrijvers, jaren geleden ontwikkeld door Wonder-word en Schrijfatelier.

Met speelse vragen over het hier en nu verkenden we de ‘golven’. Om daarna af te zakken naar de ‘onderstroom’ waar onze gevoelens verscholen lagen. Ook de ‘zeebodem’ werd omgewoeld, op zoek naar inzichten die daar geworteld zijn. Als laatste mochten we de ‘wolken’ boven de zee verkennen; op zoek naar onze wensen en toekomstdromen.

De bijeenkomsten van het Schrijfcafé zijn maandelijks op de derde woensdag van de maand van 14.00-16.00 uur. De eerstvolgende is op 16 januari. Het is een ongedwongen middag waarop je jezelf centraal mag zetten. Gewoon onder het genot van een kopje koffie of thee. Een bijeenkomst inclusief koffie en thee kost €15,-. Aanmelden kan bij Boekhandel Van de Ven (035-6012419) of via Corrie van www.zinexprez.nl  (06-40155282)

Referentie-ID: 18424 - Redactie: CultuurPunt Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!