Terug naar Home
http://www.uitinsoest.nl
Herfst campagne 2017Eetcafe CentraalVolg Uit in Soest op FacebookBowling Overhees
Advertentie hier?
Naar boven
MENU
Het weer in Soest
Geheel bewolkt 6.9° celcius
Windkracht 3 oost

Schrijven is weven met woorden

20-02-2019

Boekhandel Van de Ven

Soesterbergsestraat 54c
3768 EJ Soest

Telefoonnummer
035-6012419

E-mailadres
info.vandeven@libris.nl

Website
www.boekhandelvandeven.nl

Meer over Boekhandel Van de Ven

Schrijven is weven met woorden

Het waren de drie kernwoorden van het Schrijfcafé van januari. Van een schuifgedicht naar een weefwerkje met woorden. Het was even priegelen, maar het resultaat was verrassend: een weefwerkje met woorden. Als opwarmertje voor het schrijven, mochten we alles opsommen wat vorig jaar schering en inslag was in ons leven. Ontroerende momenten, stress, lachsalvo’s, verdriet, het konden allerlei dingen zijn. Tien minuten lang schreven we vervolgens door aan de hand van het onderwerp uit onze eigen lijstjes dat eenieder op dit moment het meeste aansprak. De meest uiteenlopende onderwerpen werden belicht, zoals werkstress, schoonmaakklusjes en het steeds weer uitstellen van schrijven. 

De mooiste zinnen uit onze teksten schreven we op strookjes papier, waar we net zo lang mee heen en weer schoven tot de volgorde aanvoelde als een gedicht. De schrijfcoach had ‘weefraampjes’ (schering) gemaakt waar we de zinnen (inslag) doorheen mochten weven. Voor onze volwassen vingers een hele opgave, maar verder kinderlijk eenvoudig en met een zeer leuk resultaat. 

De bijeenkomsten van het Schrijfcafé zijn maandelijks op de derde woensdag van de maand van 14.00-16.00 uur. Het is een ongedwongen middag waarop je jezelf centraal mag zetten. Gewoon onder het genot van een kopje koffie of thee.

Een bijeenkomst inclusief koffie en thee kost €15,-. Aanmelden kan bij Boekhandel Van de Ven (035-6012419) of via Corrie van www.zinexprez.nl (06-40155282)

Tijd: 14:00


Referentie-ID: 18607 - Redactie: CultuurPunt Soest

Locatie Schrijven is weven met woorden


Laat een reactie achterOok leuk!