Default (standaard als geen header)

Toneelvereniging De Rietpluim

11-04-2014 t/m 12-04-2014

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 april zet Toneelvereniging De Rietpluim weer een hilarisch stuk op de planken: De Rollator Revolutie. Dit komische blijspel in vier bedrijven is geschreven door Maurits Keyzer en speelt zich af in een bejaardentehuis.
De crisis slaat toe in ouderenland: er moet bezuinigd worden. Bejaardentehuis De Toekomst is dan ook ontstaan uit een fusie tussen twee kleinere tehuizen: het chique rusthuis Edelburcht en het volkse bejaardentehuis De Plets. Deze fusie verloopt niet op rolletjes. De bewoners kunnen elkaar niet luchten of zien en de verschrikkelijke directrice mevrouw Slachter (gespeeld door Madeleine van Leer), zaait angst en terreur. Maar wanneer een mysterieuze bejaarde heer (vertolkt door Henk Hagen) zijn intrek neemt, slaan de bejaarde damesharten flink op hol en is van een rustige oude dag geen sprake meer!

De cast
Helma Starink speelt in dit stuk de rol van Loes Houtepen, Gerda Buis is te zien als Netty Werner en Ada Egbers neemt de rol van Ans de Smet op zich. Verder in dit stuk: Jannie van Zeland (Mathilde van Lichtenvoorde) en Hetty Huisman als Beatrijs van Waeveren. De rol van Agnes van Waersenburg wordt gespeeld door Caroline Snel, voor wie dit haar eerste rol bij De Rietpluim is. Hans van Lidth de Jeude speelt in dit stuk verpleegkundige Buster, Kirsten Sloot neemt de rol van zuster Polly op zich en Joost Ploeg staat voor het eerst op de planken in de rol van politieagent.
De regie van dit stuk is in handen van Franca van Dalen. Souffleur is Marja Kok. Henk Hagen neemt de leiding over het decor op zich en Helma Starink draagt zorg voor de grime. Het geluid is in handen van Jan Starink.

Kaarten bestellen

Heb je zin in een avond ouderwets genieten, dan ben je van harte welkom in De Rank aan de Soesterbergsestraat 18 te Soest (bij de Wilhelminakerk). De voorstellingen beginnen om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur. In de pauze worden loten verkocht voor prachtige prijzen.
Kaarten (7,50 euro) zijn in voorverkoop verkrijgbaar bij Ada Egbers, Veenbesstraat 426, Soest (tel. 06 – 54 255 873) en  Henk Hagen, Lange Brinkweg 25, Soest (tel. 06 – 34 424 114). Kijk ook op onze voor meer informatie.

 

Referentie-ID: 5986 - Redactie: Uit in Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!