Fietsen Wandelen
Kunst Cultuur

Soest bruist van cultureel engagement

Lees verder

 

Erfgoed Natuur
Actief

Genoeg te doen!

Soest ligt in een fraaie groene omgeving

Kinderen

Kinderen

In Soest is er van alles te beleven voor kinderen, van kabouterpad tot museum

Eten Drinken

Welkom in Soest

Vandaag Agenda

Overnachten

Blijf slapen

Soest kent tal van prima adressen om een heerlijk weekend, of..

Bekijk aanbod

Winkelen

Verwen jezelf of een ander

Soest kent verschillende winkelgebieden

Overzicht

 

Park Vliegbasis Soesterberg

Park Vliegbasis Soesterberg

Verlengde Paltzerweg 1
3768 MX Soest

Is dit uw bedrijf/organisatie?
Pas hier de gegevens aan.

Park Vliegbasis Soesterberg is de bakermat van de (militaire) luchtvaart in Nederland en bolwerk van de Koude Oorlog. De eerste vliegbewegingen vonden hier al plaats in 1910 en vanaf 1913 was Soesterberg militair terrein. Vliegbasis Soesterberg sloot in 2009. Sinds eind 2017 is het in het bezit van Utrechts Landschap. Wat rest is een gebied met een rijk en uniek verleden, voor altijd verbonden met de militaire geschiedenis van de Utrechtse Heuvelrug. Landingsbanen, kerosineopslagplaatsen, munitiedepots, shelters en hangars blijven als militair erfgoed bewaard; een ode aan de militaire geschiedenis. Hoewel de naam anders doet vermoeden, is Park Vliegbasis Soesterberg nu natuurgebied. 380 hectare met delen die afgesloten zijn om de bijzondere natuur te beschermen en gebieden waar gefietst en gewandeld kan worden.

Ervaar het weidse uitzicht vanaf de landingsbaan en geniet van de bijzondere natuur. Voel de dreiging van de koude oorlog als u langs de militaire gebouwen wandelt. Park Vliegbasis Soesterberg is een uniek gebied, een schatkamer vol verrassingen. Ontdek de voormalige vliegbasis te voet of op de fiets, op eigen houtje of onder begeleiding van een gids. Startpunt van excursies en gemarkeerde wandelroutes is het Nationaal Militair Museum. Van april tot en met oktober kunt u deelnemen aan (fiets)excursies op Vliegbasis Soesterberg, te boeken via Utrechts Landschap. Vanaf de website kunt u ook een wandelkaart downloaden.

I.v.m. het broedseizoen is de landingsbaan overigens gesloten van 15 maart t/m 15 augustus.

Tip!

Breng zeker ook een bezoek aan het aangrenzende Nationaal Militair Museum en ontdek de wereld van de krijgsmacht. Hier kunt u eventueel ook fietsen huren.

Referentie-ID: 330 - Bron: Redactie Uit in Soest

Foto'sPark Vliegbasis Soesterberg op de kaart


Laat een reactie achter