Fietsen Wandelen
Kunst Cultuur

Soest bruist van cultureel engagement

Lees verder

 

Erfgoed Natuur
Actief

Genoeg te doen!

Soest ligt in een fraaie groene omgeving

Kinderen

Kinderen

In Soest is er van alles te beleven voor kinderen, van kabouterpad tot museum

Eten Drinken

Welkom in Soest

Vandaag Agenda

Overnachten

Blijf slapen

Soest kent tal van prima adressen om een heerlijk weekend, of..

Bekijk aanbod

Winkelen

Verwen jezelf of een ander

Soest kent verschillende winkelgebieden

Overzicht

 

Ruiter- menroute

Ruiter- menroute

Is dit uw bedrijf/organisatie?
Pas hier de gegevens aan.

Ruiterroute
Deze route van ruim 28 kilometer voert u door de bossen rondom de Lange en de Korte Duinen en Laag Hees. De route is bewegwijzerd met geel/groene bordjes met een ruiter.

Menroute
De menroute is 37 kilometer lang en doet naast de Lange en de Korte Duinen en Laag Hees ook de Eempolder aan. Volg de geel/groene bordjes met een wagenwiel.

Knooppuntenroute KNHS
De ruiter- en menroutes in Soest zijn sinds 2016 onderdeel van de knooppuntenroutes Utrechtse Heuvelrug Midden en Noord, deze strekken van Huizen tot aan Doorn. De knooppuntenkaart is te koop bij informatiepunten van de VVV’s op de Heuvelrug, bij een aantal ruitersportzaken en paardenbedrijven in de regio. En online bij de Stichting Hippisch Toerisme Nederland. Op de website van de WPE vindt u informatie over logies met onderdak voor uw paarden.

Ruiter- en menroutes in Soest
In de gemeente Soest zijn veel mogelijkheden om te genieten van de bos- en natuurgebieden en de Eempolder. Diezelfde gebieden worden door vele recreanten druk bezocht: wandelaars, fietsers, natuurliefhebbers, stiltezoekers, ruiters en menners, trimmers, mountainbikers, skaters, enzovoorts. Door gebruik van gezond verstand en verdraagzaamheid kunnen alle recreanten gebruik maken van de mooie natuur, zonder deze te zwaar te belasten.

Zie ook

Ruiter- en menpaden
In Soest kennen we ruiterpaden en menpaden. Een ruiterpad is voor wie ‘onder het zadel’ rijdt, een menpad is voor een aanspanning. Er zijn ook paardenpaden waar menpad en ruiterpad samenvallen. De paden zijn gemarkeerd met kleine routemarkeringsbordjes met daarop een afbeelding van een ruiter (ruiterroute) of van een wagenwiel (menroute). Het aantal paardenpaden zal verder uitgebreid worden.

Marathonhindernissen en lage sprongen
De WPE heeft 3 permanente marathonhindernissen in het bos gebouwd, die vrij toegankelijk zijn. De locaties zijn op de kaart aangegeven als “de Vijfsprong”, “de Brug” en “de Dolderbaan”. De WPE gaat dit jaar een aantal kleine sprongen langs de ruiterpaden in de Korte Duinen realiseren. Gebruik hiervan is op eigen risico.

Ruiterpenning/ ruiterbrief verplicht
Voor het gebruik van de ruiter- of menroutes in de natuurgebieden zijn diverse penningen of brieven te koop via de website van de WPE, www.wpeemland.nl. Er zijn ruiterpenningen/brieven voor dag/weekend, week, maand en jaar verkrijgbaar. Op de website vindt u ook een digitale ruiterkaart van de bossen in Soest.

Bestel direct uw ruiterpenning of ruiterbrief voor:

1 jaar 1 maand 1 week 1 dag/weekend

Aansprakelijkheid
U bent verantwoordelijk voor schade die wordt veroorzaakt door uw paard. Een ruiter- of koetsiersbewijs is niet verplicht, maar wordt wel aanbevolen.

Informatie
Voor vragen of informatie kunt u terecht bij gemeente Soest.
Postbus 2000
3760 CA Soest
www.soest.nl

Referentie-ID: 528 - Bron: Redactie Uit in Soest

Foto'sLaat een reactie achter