Fietsen Wandelen
Kunst Cultuur

Soest bruist van cultureel engagement

Lees verder

 

Erfgoed Natuur
Actief

Genoeg te doen!

Soest ligt in een fraaie groene omgeving

Kinderen

Kinderen

In Soest is er van alles te beleven voor kinderen, van kabouterpad tot museum

Eten Drinken

Welkom in Soest

Vandaag Agenda

Overnachten

Blijf slapen

Soest kent tal van prima adressen om een heerlijk weekend, of..

Bekijk aanbod

Winkelen

Verwen jezelf of een ander

Soest kent verschillende winkelgebieden

Overzicht

 

Wandelroutes Soest (overig)

Wandelroutes Soest (overig)

Is dit uw bedrijf/organisatie?
Pas hier de gegevens aan.

Wandelroutes

Soest heeft tal van mooie wandelroutes. 
Soest ligt in een fraaie groene omgeving. Bijna 40% van de oppervlakte van Soest bestaat uit bossen, stuifduinen, hoge zandgronden, polders en veengebied. Verschillende routes zijn uitgezet om al wandelend of fietsend van deze prachtige natuur te genieten.

Beleef bossen, duinen en landgoed - SOEST IN HERFSTKLEUREN

Deze wandeling (16 km) leid je door de Lange Duinen, ontstaan in de laatste IJstijd. Geniet van de vergezichten met de solitaire dennen.  Sommige staan op hun wortels boven het zand!

Even verder kom je op landgoed De Paltz. Vanaf het prachtige, lommerrijke hoofdpad kun je  hier extra een gemarkeerde route lopen door de zandafgraving. Die is dicht begroeid en zitten er dassen en reeën (info bij de hoofdingang ). Het oudste gedeelte van de Paltz is een parklandschap, ontworpen door architect Springer. In het enigszins vervallen landhuis is de galerie van Herman van Veen gevestigd, met zijn indrukwekkende schilderijen.

Via een tunneltje onder het spoor Utrecht-Amersfoort loop je het bos van de Korte Duinen in. Bijzonder zijn de groot uitgegroeide  jeneverbesstruiken. Langs rustige lanen in Soest-Zuid wandel je terug naar het station. (www.route.nl, routenummer 171278)

Klompenpad Het Derde Erf
Wandelen door oud boerenland op de overgang van bossen van de Utrechtse Heuvelrug naar de weilanden langs de Eem. Vanuit de weilanden heeft u prachtig zicht op Soest. Duur: afhankelijk van de te lopen afstand: 9 of 5 km, bewegwijzerd (enige behendigheid vereist vanwege klimmen over hekjes).

Natuurpad ‘Het Soester Hoogt’
Deze wandeling is gemarkeerd met paaltjes met een rode kop. Het gebied ligt op hoge zandgronden. ‘t Hoogt is de berg waar Soesterberg zijn naam aan te danken heeft. ‘t Hoogt zou 51 meter boven NAP zijn. Het pad is niet geschikt voor kinderwagens en mensen die slecht ter been zijn. Duur: ruim 1 uur, lengte ca. 4 km, bewegwijzerd, rode paaltjes, (Wandeling IVN, nog geen routebeschrijving beschikbaar).

Ommetje Paardenkamp, familiewandeling
Wandeltocht via mooie paden langs de weilanden van De Paardenkamp. Startpunt wandeling boerderij Vosseveld, Birkstraat 96. Duur: ongeveer 1 uur, bewegwijzerd met routepaaltjes en routeweetjes, niet geschikt voor kinderen invalidenwagens.

De Koninklijke Weg
De Koninklijke Weg is een rolstoelvriendelijke wandelroute die paleis Noordeinde, via paleis Soestdijk verbindt met paleis Het Loo in Apeldoorn. De totale route van 170 km gaat over halfverharde paden en wegen en is verdeeld in 21 etappes. Een aantal etappes voert door de omgeving van Soest en Baarn.

De wandelroutes Korte Duinen, Lange Duinen, De Zoom, over Eng en Brink en rondom de Soester Duinen zijn separaat onder het kopje fietsen en wandelen (groen) opgenomen.

Opmerking

In museum Soest en het Grand Café De Lindenhof zijn de wandelroutes gratis verkrijgbaar. De wandel- en fietsroutes voor Soesterberg zijn nieuw. De wandel- en fietsroutes voor Soest worden door IVN Eemland tzt vernieuwd en gedigitaliseerd en komen beschikbaar met een route app voor de mobiele telefoon. 

Referentie-ID: 607 - Bron: Redactie Uit in Soest


Laat een reactie achter