Default (standaard als geen header)

Beleef Soest deze winter!

Er is deze winter iets nieuws te ontdekken en beleven in Soest…

Jarenlang was Vliegbasis Soesterberg niet toegankelijk voor publiek - precies zoals je zou verwachten bij een militaire basis. Maar dát is vanaf 13 december 2014 helemaal anders. De basis heeft voor het grootste deel geen actieve militaire functie meer en is nu een heel bijzonder park. Want welk park heeft bijvoorbeeld een landingsbaan, een verkeerstoren en shelters? En dat gecombineerd met heel veel natuur. Te midden van alle defensieactiviteiten is de afgelopen decennia een bijzonder landschap ontstaan met zeldzame plant- en diersoorten. Park Vliegbasis Soesterberg is natuur, cultuur en historie. Ontdek zelf de geheimen van het militaire landschap!

Download de plattegrond voor winteraanbiedingen

En begin de ontdekkingstocht! Op vertoon van de plattegrond van Park Vliegbasis Soesterberg kunt u tot 1 maart 2015 gebruik maken van allerlei winteraanbiedingen bij diverse Soester horecagelegenheden.

Winteraanbiedingen geldig tot 1 maart 2015 op vertoon van deze plattegrond

In Park Vliegbasis vindt u ook het gloednieuwe Nationaal Militair Museum. U loopt hier zo naar binnen vanuit het park. Maar alleen een museumbezoek is natuurlijk ook goed mogelijk. Het luchtvaartmuseum uit Soesterberg en het Legermuseum uit Delft hebben hier een prachtig gezamenlijk onderkomen gekregen. Met interactieve tentoonstellingen, spannende en bijzondere collecties en natuurlijk heel veel vliegtuigen, tanks, jeeps en ander materieel.

In het moderne, imposante gebouw met veel glas heeft u een prachtig uitzicht op het omliggende park (helemaal vanuit de uitkijktoren) en ontdekt u de wereld van de krijgsmacht.

Naast het nieuwe park en museum is er deze winter ook weer een Sylvestercross: de hardloopwedstrijd in het bos- en duingebied die traditiegetrouw op oudjaarsdag wordt gehouden met deelnemers uit het hele land.

U bent van harte welkom op de sfeervolle winkelpromenade nabij paleis Soestdijk of het winkelcentrum Soest-Zuid. En of u nu naar het winkelgebied, het park, het museum of ergens anders in Soest gaat, u kunt altijd wel terecht bij één van de vele horecagelegenheden voor een lekker kop koffie, warme chocolademelk, een gezellige borrel of diner.

Bekijk de Winteraanbiedingen