Default (standaard als geen header)

Inwoner en toerist krijgen info over prehistorische grafheuvels De Stompert

Gepubliceerd op woensdag 22 oktober 2014

Voor inwoners en toeristen die belangstelling hebben voor geschiedenis, heeft Soest een hoop te bieden. En bij De Stompert (een voormalig militair oefenterrein) kan iedereen straks op een gloednieuw informatiebord lezen over de acht bijzondere, prehistorische grafheuvels die daar te vinden zijn.

Om inwoners en toeristen die een bezoek brengen aan De Stompert het verleden meer te laten beleven, heeft het Toeristisch Platform Soest een informatiebord laten plaatsen dat 5 november wordt onthuld. Dit bord is ontwikkeld in samenwerking met de gemeente Soest, de ANWB  en bevlogen archeoloog Milo Verhamme die op het bord een sprekend beeld geeft wat zich in vroeger jaren op deze plaats heeft afgespeeld.

De gemeente Soest heeft een rijke historische geschiedenis. De onlangs aangetroffen archeologische vondsten aan de Staringlaan die teruggaan naar de periode van 8800 tot 4900 jaar voor Chr. zijn daar een goed voorbeeld van. Ook op andere plaatsen in Soest zijn plekken die een bezoek waard zijn. Zo zijn er op het terrein ‘De Stompert’ (voormalig militair oefenterrein), tegenover het landgoed De Paltz en naast het recreatieterrein De Bergjes, prehistorische grafheuvels die dateren van 2900-2000 voor Chr. Om de cultuurhistorische waarde optimaal te behouden heeft de gemeente Soest de acht prehistorische grafheuvels op ‘De Stompert’ laten restaureren.  

 

Nieuwsoverzicht