Default

Drop-Draf Bus eind juni van start

Gepubliceerd op donderdag 11 juni 2015

De buslijn die een verbinding gaat vormen van en naar de toeristische trekpleisters in Soest, Soesterberg, Baarn en Lage Vuursche gaat deze maand van start. De initiatiefnemers Joop Verhoef en Jan de Vries noemen hun buslijn de “Drop Draf Bus”. In het weekend van 27/28 juni start men met het unieke project. De twee Soesters willen letterlijk en figuurlijk een verbinding slaan tussen de regionale “hotspots” en het toerisme.

De bus zal op 27 juni voor het eerst vertrekken vanaf het terrein van hoofdsponsor bouw- en woonwarenbedrijf Nijhof in Baarn. Besseling Vervoert uit Amersfoort verzorgt de busdienst. Verhoef en De Vries tekenden vorige week de overeenkomst waarmee de samenwerking met het bekende vervoersbedrijf een feit werd. Toeristen en dagjesmensen zullen de vele activiteiten op het gebied van horeca, educatie, winkelen of recreatie in de regio Soest/Baarn kunnen bezoeken dankzij de ‘Drop Draf Bus’.  Met deze busdienst willen de initiatiefnemers de toeristische plekken in Soest, Baarn en Lage Vuursche een flinke boost geven.

Verhoef en De Vries hebben een mooi concept uitgedacht. Voor een dagkaart van slechts € 7,50 zijn vele toeristische topplaatsen bereikbaar en is een dagje uit in Soest en Baarn realiseerbaar. De bus, die voorlopig alleen in de weekenden zal rijden maakt een grote ronde langs bekende Soester en Baarnse trekpleisters. Op de route zijn onder meer de volgende stopplaatsen afgevinkt: Royal Parc Hilton, het Vaarderhoogt, het nieuwe Nationaal Militair Museum Soesterberg, Kasteel Groeneveld, Hoeve Ravenstein, de molen in Soest, Paleis Soestdijk, de Paardenkamp en het Gagelgat, diverse campings, de recreatie in Lage Vuursche maar ook winkelgebieden zoals de Kerkbrink in Baarn.

Voor een vast bedrag van € 7,50 (een gezinskaart voor een aangepast tarief van € 25,00 is ook mogelijk) kan de hele dag gebruik gemaakt worden van de bus. Het kaartje geldt daarnaast als ticket waarmee bij de verschillende horecagelegenheden korting kan worden verkregen op diner, lunch of een kopje koffie. Het Nationaal Militair Museum geeft op vertoon van het buskaartje een poster of sticker cadeau.

Joop Verhoef en Jan de Vries zijn tevreden over de ontwikkelingen: “We hebben er alle vertrouwen dat dit project dat nu als pilot van twee tot drie maanden van start gaat, een succes wordt. Het is toch fantastisch dat we de pracht van deze mooie regio in één dag kunnen laten zien!” 

Meer informatie is te zien op de website van Drop-Draf Bus

Bron: Besseling Vervoert

Nieuwsoverzicht