Default

Ondernemers uit Soest lanceren toeristische busroute

Gepubliceerd op vrijdag 3 juli 2015

Vanaf zaterdag 27 juni kunnen toeristen en dagjesmensen in de omgeving van Soest en Baarn in het weekend gebruik maken van de nieuwe DropDrafbus. De bus is een particulier initiatief van Soester ondernemers Joop Verhoef en Jan de Vries die de toeristische plekken in Soest, Baarn en Lage Vuursche een flinke boost willen geven.

Initiatiefnemer Joop Verhoef: “Er is zoveel te doen hier. De toeristen die Soest en Baarn bezoeken kunnen dankzij de bus efficiënt en overzichtelijk de verschillende evenementen en gebieden bezoeken en zijn dan niet aangewezen op auto en parkeerplaats. Voor een dagkaart van € 7,50 zijn vele toeristische topplaatsen bereikbaar en is een dagje uit in Soest en Baarn realiseerbaar. Het mooie is dat je je buskaartje ook nog terug kunt verdienen, bij verschillende stopplaatsen krijg je korting op bijvoorbeeld een lunch of toegangsticket op vertoon van je buskaartje.”

Gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof: “Dit is een prachtig voorbeeld van een eigen initiatief van deze twee ondernemers die op basis van een behoefte die ze proeven bij reizigers deze bus zijn gestart. Een mooie aanvulling op onze bestaande buslijnen, waar we graag aan meewerken. Leuk om de eerste rit mee te mogen maken.”

De busdienst is, via touringcarbedrijf ‘Besseling Vervoert’ uit Amersfoort, afgelopen zaterdag feestelijk van start gegaan, in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de gemeenten Soest en Baarn en de provincie Utrecht. De bus zal rijden langs de bekende Soester en Baarnse “hotspots” zoals Royal Parc Hilton, het Vaarderhoogt, het nieuwe Nationaal Militair Museum Soesterberg, Kasteel Groeneveld, Hoeve Ravenstein, de molen in Soest, Paleis Soestdijk, de Paardenkamp en het Gagelgat, diverse campings, de recreatie in Lage Vuursche maar ook winkelgebieden zoals de Laanstraat in Baarn.

Voor meer informatie over het initiatief en de route van de bus: www.dropdrafbus.nl

Bron: Provincie Utrecht

Nieuwsoverzicht