Default (standaard als geen header)

Roggefeest op zaterdag 1 augustus

Gepubliceerd op woensdag 22 juli 2015

Het Roggefeest vindt een week later dan gepland plaats. Dat maakte de organisatie gisteravond bekend. In plaatst van 25 juli begint de oogst pas op zaterdag 1 augustus. In de Soester Courant die vandaag verschijnt staat daarom de verkeerde datum. De krant was al ter perse toen het bericht de redactie bereikte.

Reden voor de vertraging is het feit dat de rogge nog niet klaar is voor de oogst. Daarnaast spelen de weersvoorspellingen ook een rol. De komende dagen verwacht men slecht weer en dat zorgt er voor dat de organisatie van het jaarlijkse Roggefeest heeft besloten om de oogst een weekje uit te stellen.

Het oogsten gebeurt op ambachtelijke wijze, met de Zicht en Mathaak. Onder begeleiding van deskundige maaiers mag iedereen daaraan meewerken. Bij voldoende wind is er een demonstratie van het malen van biologische tarwe. Er zijn rondleidingen door de molen waarbij de werking wordt uitgelegd. Daarnaast is de Historische Vereniging Soest aanwezig om een toelichting te geven op de geschiedenis van Soest en de Eng. Ook demonstreert een imker hoe van het roggestro een bijenkorf wordt gemaakt.

Het Roggefeest vindt plaats op de Eng, nabij de Windhond en begint om 14:00 uur.

Bron: Soester Courant

Nieuwsoverzicht