Default (standaard als geen header)

1 november: Hardlopen voor schoon drinkwater over uniek parcours: Park Vliegbasis Soesterberg

Gepubliceerd op vrijdag 2 oktober 2015

Hardlopen voor schoon drinkwater over uniek parcours !

Dit jaar vindt op 1 november de 2e editie plaats van Run4Water op Park Vliegbasis Soesterberg. De voorbereidingen van deze unieke loop zijn in volle gang.

Maximaal 1000 lopers kunnen meedoen om te lopen over een uniek parcours: de voormalige startbaan, langs het munitiedepot en ook op Landgoed De Paltz. Een werkelijk prachtig parcours. Te lopen afstanden zijn: de 5 en 10 km loop voor volwassenen en een kidsrun van 500 en 1000 meter.

Lopen voor watervoorzieningen in Ghana
De Run4Water was in 2013 een groot succes. Met de opbrengst van ruim € 13.000 zijn goede watervoorzieningen aangebracht voor scholen in Nepal. De leerlingen hebben nu schoon water om te drinken tijdens de lange lesdagen en ook zijn er voorzieningen aangebracht voor spoelwater en toiletten.

Het evenement dat opnieuw door Atletiekvereniging Altis en Rotaryclub Amersfoort wordt georganiseerd, heeft deze editie als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor water- en sanitatievoorzieningen in het scholenproject in Noord Ghana. Dit project gaat 6 scholen (1.200 leerlingen en 2.000 inwoners van de gemeenschappen) voorzien van veilig drinkwater en sanitaire voorzieningen. Er worden 6 regenwateropvangtanks, 30 drinkwatercontainers met filter, 36 toiletten en 30 handwasvoorzieningen gebouwd. Simavi gaat dit samen met lokale organisaties realiseren.
Daarnaast leren de leerlingen meer over het voorkomen van ziektes en het belang daarbij van schoon drinkwater, het gebruik van toiletten en een goede hygiene zoals handen wassen. In de omringende gemeenschappen zal de situatie ook worden verbeterd doordat kennis wordt overgedragen door gezondheidsclubs en watercomités.

Wie meedoet aan het hardloop evenement steunt dit belangrijke project, daarom heet de loop ook Run4Water. Is het niet fantastisch om met collega’s samen aan deze run deel te nemen of een mooi bedrag beschikbaar te stellen als sponsor ?

Inschrijven
De inschrijving is geopend en een groot aantal deelnemers heeft zich inmiddels aangemeld. Nadere informatie is te vinden op de website www.run4water.nl

Voor de flyer, klik hier

Nieuwsoverzicht