Default (standaard als geen header)

Soest bruist van cultureel engagement

Gepubliceerd op dinsdag 1 februari 2011

Soest bruist van cultureel engagement. Bijna elke dag is er in Soest wel een culturele uitvoering of expositie te bewonderen.

In het weekeinde worden op tal van locaties binnen de gemeente Soest uitvoeringen gegeven. Idea Kunstencentrum, theater en bibliotheek organiseert doorlopend theatervoorstellingen. In de kunstenaarsvereniging Artishock vinden praktisch elke dag uitvoeringen plaats op het gebied van muziek, film, schilderworkshops en lezingen. In Openluchttheater Cabrio, ook wel het meest sfeervolle openluchttheater van Nederland genoemd, wordt gedurende de zomermaanden een grote hoeveelheid culturele programma’s uitgevoerd. Een bijzondere ervaring om cultuur eens midden in de natuur bij te wonen! Breng ook eens een bezoek aan museum Oud Soest waar een groot aantal vrijwilligers het culturele erfgoed van Soest levendig houdt en er zorg voor draagt dat het behouden blijft. Ook de molen  De Windhond in Soest en het luchtvaartmuseum in Soesterberg ontvangen u graag als gast.

Inmiddels is de 3e editie van de toeristische gids ‘Uit in Soest en Soesterberg’ verspreid en ligt op tal van plaatsen, vooral op de toeristische punten in Soest, Soesterberg en op diverse plaatsen buiten Soest, klaar om opgehaald te worden. Inmiddels zijn er al enkele duizenden exemplaren weggebracht. De oplage is 10.000 exemplaren.

Doel van de gids is dat de gemeente Soest zich kan profileren op gebied van recreatie en toerisme. In de gids ziet u het aanbod van wat Soest te bieden heeft op gebied van Cultuur, Doen, Kinderen, Eten & Drinken en Overnachten.  In de gids is een handige evenementenkalender te vinden. De gids is een uitgave van het  Toeristisch Platform Soest (TPS) in samenwerking met de gemeente Soest.

Op deze site en in het vermelde boekje boekje kun u lezen wat er zoal allemaal in Soest en omgeving te doen is.

Nieuwsoverzicht