Default (standaard als geen header)

Ruiter- en menpaden/routes in Soest

Gepubliceerd op vrijdag 29 april 2016

In de gemeente Soest zijn veel mogelijkheden om van recreatieve paardensport te genieten in de bos- en natuurgebieden en de Eempolder.

Er zijn ruiter- en menpaden. Deze paden zijn gemarkeerd met kleine routemarkeringsbordjes met daarop een afbeelding van een ruiter (ruiterroute) of van een wagenwiel (menroute). Voor het gebruik van de ruiter- en menpaden heeft u een ruiterpenning of digitale ruiterbrief nodig. Voor de aanschaf is geen ruiter- of koetsiersbewijs verplicht en u hoeft geen lid van de WPE te zijn.  De ruiterpenning voor één jaar of de maand-, week- of dag/weekendruiterbrief kunt u aanschaffen via de website van de W.P.E. te Soest. U ontvangt dan ook een digitale kaart van de ruiter- en menpaden. Langs de menroute liggen drie vaste marathonhindernissen die u vrij kunt gebruiken. De paardenpaden van Soest zijn aangesloten op de knooppuntenroutes van het noordelijke, midden en zuidelijke deel van de Utrechtse Heuvelrug en lopen van Rhenen tot aan Huizen (N-H). Deze kaarten zijn in juni 2016 bij de KNHS verkrijgbaar. Informatie vindt u op de volgende websites: www.wpeemland.nl en www.soest.nl

Ruiterroute
Deze route van ruim 28 km voert u door de bossen rondom de Lange en Korte Duinen en Laag Hees. De route is bewegwijzerd met geel-groene bordjes met een ruiter.

Menroute
De menroute is 37 km lang en doet naast de Lange en Korte Duinen en Laag Hees ook de Eempolder aan. Volg de geel-groene bordjes met een wagenwiel.

         Bron: Warmbloed Paardenfokvereniging Eemland

 

Nieuwsoverzicht