Default (standaard als geen header)

Eropuit: 24 uur in Soest

Gepubliceerd op vrijdag 3 augustus 2018

Soest verdient je aandacht. Niet alleen voor de stad zelf, ook voor de omringende natuur. Door de ligging tussen rivier de Eem en de Utrechtse Heuvelrug vind je hier een veelzijdigheid aan landschappen, daar kan menige stad jaloers op zijn. Langs de slingerende Eem liggen weilanden met historische boerderijen, aan de voet van de Heuvelrug vind je bos, heide en zandduinen. Daar tussenin het gezellige Soest, waar je met gemak 24 uur (of langer) doorbrengt. Ontdek het zelf en ga eropuit in Soest.

Het is het begin van de lente wanneer ik naar Soest ga. De natuur staat op springen. Vroege zonnestralen verwarmen de knoppen in de bomen, een fris groene waas hangt in het bos. Het is een kwestie van uren voordat de bladeren volop te zien zullen zijn. Ik rijd over de Utrechtse Heuvelrug en vang alvast een glimp op van wat me de komende uren te wachten staat: heidevelden, bossen, een glinsterend meer en slingerende fietspaden waarop de eerste levensgenieters al te signaleren zijn. Zie ik daar zandduinen?

In mijn buik kriebelt het, zo’n verwachtingsvolle spanning in je lijf omdat je weet dat je iets nieuws gaat ontdekken. Ik ga 24 uur op pad en de lentezon gaat met me mee. Hoezee!

Lees het volledige artikel

Nieuwsoverzicht