Default (standaard als geen header)

Informatiepaneel Kerkebuurt Soest

Gepubliceerd op donderdag 14 juni 2012

Plaatsing Infopaneel in de Kerkebuurt van Soest.

Een mooi initiatief is op 14 juni 2012 gerealiseerd. In de Kerkebuurt van Soest werd op deze dag door wethouder Kemmerling samen met de heer Wilmink de Bruin een informatiepaneel over enkele bijzondere panden in de Kerkebuurt onthuld in het bijzijn van enkele bewoners van de Kerkebuurt,

Via een omweg kwam de heer Wilmink de Bruin met het idee naar het toeristisch platform Soest (TPS) om in de Kerkebuurt een informatiepaneel te plaatsen met daarop vermeld de bijzonderheden  van enkele historische panden in deze nostalgische buurt. Dit plan klonk bij het bestuur van TPS als muziek in de oren. TPS heeft dit plan opgepakt en verder uitgewerkt. De tekst voor dit paneel werd nauwgezet gecontroleerd door onze Soester Hans Kruiswijk. Toen het plan gestalte begon te krijgen werd voor de financiële kant van de zaak contact opgenomen met het ANWB fonds wat resulteerde in een schenking van het gehele bord aan TPS.

Nadat het gehele vergunningstraject was doorlopen kon het bord besteld worden en het resultaat mag er zijn. Gezien het succes van het paneel gaat TPS bezien of er op andere plekjes in Soest ook van dergelijke panelen geplaats kunnen gaan worden. Het doel van deze panelen is om enerzijds de inwoners van de gemeente Soest en anderzijds onze toeristen op de hoogte te brengen van aantal bezienswaardigheden die onze mooie gemeente heeft.

TPS hoopt dat velen de informatie middels dergelijke borden zullen gaan lezen en dat zo het vertoeven in Soest nog aangenamer zal worden.

Bestuur TPS.

Nieuwsoverzicht