Default

Nieuwe gids 'Uit in Soest en Soesterberg'

Gepubliceerd op donderdag 6 juni 2013

Vanaf half juni  ligt de vijfde  editie van de in Soest en omstreken veel gelezen gids
‘Uit in Soest en Soesterberg’ bij de toeristische punten in Soest, Soesterberg en op diverse plaatsen in de regio.

Doel van de gids is dat de gemeente Soest zich kan profileren op gebied van recreatie en toerisme. In de gids is het aanbod van wat Soest en Soesterberg te bieden hebben op het gebied van Cultuur, Doen, Kinderen, Eten & Drinken en Overnachten. In de omslag van de gids  is een handige evenementenkalender te vinden.

De gids is een uitgave van het  Toeristisch Platform Soest (TPS).

TPS is een zelfstandig platform en sinds eind 2008 actief en wordt ondersteund door de gemeente Soest. TPS slaat met de bij haar aangesloten organisaties de handen ineen om Soest en Soesterberg en haar omgeving aantrekkelijker te maken om zodoende het toerisme te bevorderen.

Verder initieert TPS lokale en bovenlokale evenementen.

Daarnaast wordt in de verschillende werkgroepen gekeken hoe Soest onder de aandacht gebracht kan worden, zowel lokaal als regionaal. TPS heeft inmiddels het project van de toeristische bewegwijzering binnen onze gemeente afgerond maar blijft kijken naar het optimaliseren van deze bewegwijzering.  Ook werkt TPS  o.a. op dit moment aan het voltooien van het project digitale evenementenborden bij de in/uitgangen van Soest en Soesterberg en het plaatsen van nieuwe tekstborden zoals in de Kerkebuurt van Soest.

TPS stelt zichzelf steeds de vraag: hoe kunnen de verschillende partijen elkaar versterken middels de bekende kruisbestuiving.

Op 6 juni heeft TPS het eerste exemplaar van de nieuwe gids tijdens het wekelijkse persoverleg met wethouder Y. Kemmerling aan haar overhandigd. De aanwezige pers kreeg ook een exemplaar uitgereikt.

Meer informatie: www.uitinsoest.nl

 

Nieuwsoverzicht