Default (standaard als geen header)

Open dag Paardenkamp

25-10-2014

Open Dag De Paardenkamp, zaterdag 25 oktober 12.00 – 16.00 uur.

Op zaterdag 25 oktober is het weer Open Dag bij Stichting De Paardenkamp, het nationale rusthuis voor oude paarden en pony’s in Soest. Het bruist dan weer van de activiteiten op de boerderijen Vosseveld en Het Gagelgat.

Op Boerderij Vosseveld is het traditionele voorstellen van de paarden. Dit keer zijn er maar liefst negen nieuwe bewoners voor te stellen aan het publiek. Altijd weer een spannend moment. Want wie is nou die prachtige Lavyna, afkomstig uit Soest. Of wat is het verhaal achter Liesje, die sierlijke Shetlander, is ze nu van adel of niet. Prachtige verhalen van nieuwe bewoners die van hun oude dag komen genieten op De paardenkamp.

Op de Open Dag zelf zijn weer tal van activiteiten die jong en oud zullen aanspreken. Boerderij Vosseveld bied plaats aan een prachtige demonstratie van de ganzenhoeder. Ook is de WPE aanwezig met een demonstratie Carrousel rijden.  Op Boerderij Het Gagelgat komt de Soester Boeren Dansgroep een demonstratie folklore dansen geven.  Tussen de bedrijven door zijn er veel leuke activiteiten voor kinderen, schminken en schilderles, knutselen en de kinderen kunnen samen met een verhalenverteller muziek maken. Ook is er een tingieter die een demonstratie geeft.

En natuurlijk is er traditiegetrouw de rommelmarkt waar je voor een prikje de leukste spullen op de kop kunt tikken. Ook is er een kraampje met vele honderden tweedehands paardenspullen. Verder kun je zelf gemaakte jam kopen bij onze vaste jam-man en is er een kraam met paardenmelk producten.

Kortom genoeg te doen op de terreinen van Boerderij Vosseveld en Boerderij Het Gagelgat. De toegang is gratis. Parkeren kan op de parkeerweide naast het Avia tank station. Volg de borden P-Paardenkamp/Gagelgat ter plaatse.

Referentie-ID: 10885 - Redactie: Uit in Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!