Default (standaard als geen header)

Sagrada - Haupt - CHE - 2012 - 94 minuten

25-01-2015

Sagrada - Haupt - CHE - 2012 - 94 minuten
Zondag 25 januari, 20.15 uur.

Regisseur: Stefan Haupt
Scenario: Stefan Haupt
Camera: Patrick Lindenmaier
Geluid: Francesc Canals
Montage: Christof Schertenleib
Muziek: J.P Goljadkin
Productie: Fontana Film
Met: Jaume Torreguitart, Etsuro Sotoo, Jordi Bonet i Armengol, Anna Huber e.v.a.

De Sagrada Familia in Barcelona is een uniek en fascinerend gebouw. Geesteskind van de architect Antoni Gaudí (1852-1926), in zijn tijd een controversieel genie, en het werk van – intussen – een leger arbeiders. Het bouwwerk heeft een geschiedenis met hoogte- en dieptepunten en roept vele vragen op.
Normaal gesproken bezoeken we een kathedraal of een kerk die ‘af’ is, en zien we het als een getuige van lang vervlogen tijden. De bouw van de Sagrada Familia daarentegen is voorlopig nog niet afgerond. Het gebouw ontstaat en groeit nog steeds, en doet dat al de afgelopen 125 jaar, in een steeds veranderende omgeving.
Wie was Antoni Gaudí, de man die dit gebouw ontworpen heeft? Wat dreef hem ertoe? Wie waren zijn opvolgers? Wie zijn die mensen – arbeiders, architecten, kunstenaars – die vandaag aan de Sagrada Familia doorwerken en de klus willen klaren? En wat drijft hen?
Aan de hand van portretten van deze mensen wordt onderzocht wat mensen bewoog èn beweegt zulke bouwwerken te ontwerpen en te realiseren. Verschillende medewerkers geven een inkijkje in hun werk, o.a.: beeldhouwers, ontwerpers, architecten en de trotse voorman op het werk.
Midden in de hectiek van de grote stad, duikt de camera in dit geheimzinnige kathedraal-wezen. Deze documentaire film is een ontdekkingstocht door gangen, over trappen, plaatsen waar je als bezoeker niet mag komen. We zien de meest fantastische details en krijgen de tijd om waar te nemen, te overpeinzen en te luisteren.

Foto: ContactFilm

Referentie-ID: 11316 - Redactie: CultuurPunt Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!