Default (standaard als geen header)

GELDERSCH LANDSCHAP EN KASTEELEN

01-04-2015

Lezing "GELDERSCH LANDSCHAP EN KASTEELEN" door John ter Horst op 14 april 2015.

John ter Horst is werkzaam als boswachter bij Stichting "Geldersch Landschap & Kasteelen". Deze stichting beheert natuurterreinen, kastelen en landgoederen in Gelderland om de karakteristieke rijkdom van de provincie te behouden. Zodoende kan

iedereen nu en in de toekomst hiervan genieten. De cultuurhistorie vormt de leidraad bij dit beheer. Het totale bezit van de stichting is ongeveer 11.000 ha historische grond en maar liefst 32 kastelen, die meer dan 135 mooie plekjes vormen in Gelderland. Gelukkig zijn bijna alle natuurgebieden vrij toegankelijk. Ook 7 kastelen en landhuizen zijn open voor het publiek. Via moderne technieken krijgt de bezoeker veel informatie over de cultuurhistorische en ecologische wetenswaardigheden van deze momenten. Het thema is natuur en cultuur op de Veluwe, waarom deze samenhang en een stuk geschiedenis. Planten, vogels en zoogdieren maar ook cultureel erfgoed komen aan de orde. Tijdens de lezing worden veel anekdotes verteld. Ook deze lezing is interactief en er worden ook vragen gesteld aan de toehoorders.

Neemt u vast een kijkje op de website van de Stichting "Geldersch Landschap & kasteelen" www.glk.nl

Locatie lezing: Desmond Tutucentrum, Molenstraat 8D, 3764 TG Soest. In de ruimte van "De Soester Vogelvrienden", te bereiken via de Van Goyenlaan.

Lezing wordt georganiseerd door Groei en Bloei nSoest. .

U hoeft zich niet aan te melden.

Tijd: 20.00 - 22.00 uur.

Kosten lezing: leden gratis / niet-leden € 2,00. Consumpties niet inbegrepen.

 

 

Referentie-ID: 11648 - Redactie: Uit in Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!