Default (standaard als geen header)

Treff SoestSoest

10-04-2015 t/m 20-06-2015

Treff Soest - Soest 2015

Uitwisseling op het gebied van cultuur, historie, taal en sport

Treff SoestSoest: onder deze titel vinden er de komende tijd op verschillende terreinen uitwisselingen plaats tussen Soest Nederland en Soest Duitsland. Het is voor het eerst dat een stichting van Soester inwoners de handen ineen heeft geslagen om een programma samen te stellen voor onze Duitse naamgenoten. De traditionele, tweejaarlijkse sportuitwisseling met Soest Duitsland krijgt zo een verrassend uitgebreid vervolg.

De aftrap van de uitwisseling is tijdens de Oude Ambachtenmarkt op 14 mei. Dit Soester evenement krijgt dit jaar gezelschap van onze Duitse Soesterburen. Op de Oude Ambachtenmarkt is een speciale kraam ingericht met typisch Soest Duitse artikelen. Ook zijn er op verschillende momenten optredens van enkele deelnemers van een Soest-Duitse historische dansgroep.

Taaluitwisseling

Eind mei maken leerlingen van het Griftland College kennis met leerlingen van het Aldegrever Gymnasium uit Soest Duitsland. Samen met enkele begeleiders komen zij een dag naar Soest. Op het Griftland College volgen zij een deel van het reguliere onderwijsprogramma praten zij met  leerlingen en wordt er een fietstocht(je) gemaakt. De gezamenlijke avondmaaltijd is de afsluiting, van hopelijk een begin van een lange samenwerking.

Internationale expositie HazArt

Vanaf 6 juni is er bij kunststichting HazArt een internationale expositie van Soest Duitse en Soest Nederlandse kunstenaars. Gedurende 2 weken (tot en met 20 uni) zijn kunstwerken van uiteenlopende aard te bewonderen. Bij de officiële opening van de expositie zijn bovendien alle deelnemende kunstenaars aanwezig. Het belooft een creatieve en bijzondere kunstuitwisseling te worden dat zeker een bezoekje waard is!  

Afsluiting: sportuitwisseling

Treff SoestSoest 2015 wordt afgesloten met een sportuitwisseling op 13 juni. Wat in 1952 begon als een eenvoudig sportevenement, is in de afgelopen jaren een sportieve traditie geworden. Verschillende Soester Duitse en Nederlandse sportverenigingen doen mee aan deze sportuitwisseling. De sportieve uitwisseling eindigt met een gezamenlijke barbecue.  

Logo

Het is de eerste keer dat de uitwisseling met Soest Duitsland op zoveel verschillende terreinen plaats vindt. Om die activiteiten met elkaar te verbinden, is een speciaal logo gemaakt. De stichting Soest-Soest heeft ontwerper en zeer bekende in het Soesterse en ver daarbuiten, Bas van der Heide bereid gevonden om dit logo te ontwikkelen.

Stichting Soest-Soest

De organisatie van Treff SoestSoest 2015 is in handen van stichting Soest-Soest. Deze stichting bestaat uit een groep enthousiaste inwoners. Dit zijn Ali van den Berg, Jan Hazelaar, Antonio van den Hengel, Koos Nieuwland, Paul van Scharrenburg, Cees Vos en Kees Wantenaar. Burgemeester Rob Metz is voorzitter van deze stichting.

Klik hier voor de nieuwsbrief nr. 1 (kunt u rechten vrij downloaden)

Klik hier voor de nieuwsbrief nr. 2 (kunt u rechten vrij downloaden)

Klik hier voor de nieuwsbrief nr. 3 (kunt u rechten vrij dowmloaden)

Secretariaat:

Stichting Soest - Soest
p/a A.J. van den Hengel
Birkstraat 5c
3768 HB Soest
T 035-6033333

M 06-10735605
antonio@eetcafecentraal.nl

 

 

Referentie-ID: 11794 - Redactie: Uit in Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!