Default (standaard als geen header)

Ophalen bevrijdingsvuur

05-05-2015

Ophalen bevrijdingsvuur uit Wageningen door Sporters uit Soest en Soesterberg.

In het kader van 70 jaar bevrijding pakt Soest groots uit met het ophalen van het bevrijdingsvuur in Wageningen. Ook dit jaar worden de sporters uit Soest weer weggebracht door Jan van Dijk Tours uit Soest. Dit jaar zelfs met twee bussen. Tijdens de terugtocht blijven de bussen van Jan van Dijk bij de sporters om de sporters af en toe wat rust in de bus te gunnen. Dit jaar mogen vieren dat we 70 jaar in Nederland in vrijheid mogen leven. Dit is ook de aanleiding om met 70 sporters 70 kilometer in estafette vorm te gaan afleggen van Wageningen naar onze gemeente. Atletiek Vereniging Pijnenburg heeft de uitdaging opgepakt en zal met 55 sporters uit Soest gaan deelnemen. Deze 55 sporters worden aangevuld met 15 sporters uit Soesterberg van de verschillende Soesterbergse sportverenigingen. De sporters  gaan in de late avonduren van de 4e mei richting Wageningen om in de vroege ochtenduren van de 5e mei weer terug te keren naar Soesterberg waar bij de voetbalvereniging een bevrijdingsontbijt voor ze klaarstaat. Antonio van den Hengel zal de sporters onderweg en bij het ontbijt weer van de nodige voeding voorzien. Dit jaar zal onze burgemeester R.T. Metz met partner als sporters deelnemen aan deze activiteit. De directeur van de SWOS Idelette Sleurink en haar medewerkster Marja Smeets nemen ook deel aan de estafette. Wie kent hem niet onze marathonloper Sam Drost, werkzaam als opzichter van het serviceteam van de gemeente Soest, heeft zich ook aangemeld om deel te nemen aan de estafette loop.

Oproep aan onze inwoners.

‘Kom de sporters ondersteunen’

Op 5 mei worden twee bevrijdingsontbijten voor ouderen georganiseerd in de ontmoetingscentra ‘De Drie Eiken’ in Soesterberg en ‘De Klarinet’ in Soest. De organisatie van deze twee ontbijten is in handen van de SWOS (Stichting Welzijn Ouderen Soest) in zeer nauwe samenwerking met de stichting comité 4 en 5 mei Soest Soesterberg. Na het bevrijdingsontbijt in de kantine van ‘Vliegdorp in Soesterberg’ gaan de 70 sporters richting Soest via beide ontmoetingscentra. In de ontmoetingscentra ontmoeten de sporters de ouderen die daar genieten van het ontbijt. Het bevrijdingsvuur zal getoond worden en ook zal het Wilhelmus gezongen worden.

U kunt de sporters ondersteunen door ergens op de route van Soesterberg naar Soest aan te haken. Dit mag lopend en/of fietsend. Het eindpunt is het gemeentehuis van Soest waar burgemeester Metz het bevrijdingsvuur zal ontsteken.

Route bevrijdingsvuur van Soesterberg naar Soest.

Vertrek Kerklaan 10 te Soesterberg, Van Leeuwenhoeklaan, Antonie Fokkerstraat, Christiaan Huygenslaan, Van Angerenstraat, Stop Dorpsplein 10 de ‘Drie Eiken’. Vertrek van de ‘Drie Eiken, Moerbessenberg, Odijkplein, Kampweg, Veldmaarschalk Montgomeryweg, Paul Lemmenpad, Verlengde Paltzerweg, rechtdoor en bij Cabrio bospad in, bij de Foekenlaan komen de lopers uit het bos, Den Blieklaan, Insingerstraat, Van der Weijdenstraat, Obrechtstraat, Willaertstraat, Di Lassostraat, Stop Klarinet 39. Na de stop Klarinet, Di Lassostraat, Clementstraat, Koningsweg, Dalweg gemeentehuis.

Tijdschema ophalen bevrijdingsvuur te Wageningen 2015.

4 mei 2015

21.45 uur verzamelen voor de sporters bij AV Pijnenburg en vertrek naar Wageningen.

5 mei 2015

07.30 uur Ontbijt in Het Vliegdorp te Soesterberg voor de sporters.

08.45 uur Vertrek naar De Drie Eiken.

09.00 uur Aankomst bij De Drie Eiken ontbijt voor de ouderen.

09.15 uur Vertrek vanaf De Drie Eiken.

10.00 uur Aankomst bij De Klarinet ontbijt voor ouderen.

10.15 uur Vertrek vanaf De Klarinet.

10.30 uur Aankomst gemeentehuis.

10.35 uur Ontsteken van het bevrijdingsvuur en toespraak door burgemeester R.T. Metz.

(OPM: Het zijn plusminus tijden. Alles hangt af van hoe de nacht verloopt).

Ontvangst bij het gemeentehuis van Soest.

Iedereen is van harte welkom bij de aankomst van de sporters met het bevrijdingsvuur bij het gemeentehuis van Soest. Er staat voor iedereen een kopje koffie of thee met cake klaar. Voor de kinderen is er limonade met iets lekkers erbij.

De Stichting Comité 4 en 5 mei Soest hoopt velen van de inwoners van Soest en Soesterberg bij het gemeentehuis te treffen.

Het thema voor dit jaar is ‘Vrijheid geef je door’ en dit doen wij hier in Soest mede door het ophalen en overhandigen van het bevrijdingsvuur.

 

 

Referentie-ID: 11868 - Redactie: Uit in Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!