Default (standaard als geen header)

Buma / Boy Edgar Prijswinnaar Jeroen van Vliet

20-06-2015

Uitvoering Zeeland Suite
Pianist Jeroen van Vliet, die dit jaar de veelbegeerde Buma Boy Edgar prijs in de wacht sleepte, komt met een bijzondere bezetting naar Artishock. In het kader van de toekenning van deze prijs is er een Tournee georganiseerd van 25 concerten en één van die concerten is gepland op 20 juni in Artishock!

Dankzij het Fonds Podiumkunsten en Muziekpodium Zeeland is er de mogelijkheid om laureaat Jeroen van Vliet op een relatief klein podium te presenteren. Dit concert is om vele redenen meer dan de moeite waard. Van Vliet heeft een septet samengesteld uit de crème de la crème van de Nederlandse jazz. Muziekpodium Zeeland heeft Jeroen van Vliet verzocht om een vernieuwde versie van De Zeelandsuite uit 1978 van pianist Leo Cuypers (winnaar Wessel Ilcken Prijs 1973). De afsluiting van het seizoen van Artishock gaat een absoluut hoogtepunt worden met deze laureaat van XXL-formaat, deze Bill Evans van de lage landen. Genieten gegarandeerd, u wilt hier bij zijn! Reserveren aanbevolen!

Bezetting: Jeroen van Vliet - piano; Anton Goudsmit - gitaar; Mete Erker - tenorsax; Joris Posthumus - altsax; Joris Roelofs - klarinet; Frans van der Hoeven - bas; Pascal Vermeer – drums.

foto: Eddy Westveer

Referentie-ID: 12062 - Redactie: CultuurPunt Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!