Default (standaard als geen header)

Orgeltocht met concerten in vier kerken

04-07-2015

Apostolisch Genootschap         De Open Hof                       Emmakerk                             De Oude Kerk          
Talmalaan 44                               Veenbesstraat 2                 Regentesselaan 2b              Torenstraat 1
Organisten:
Ferdinand Snippen                     Tjalling Roosjen                   Gonny v.d. Maten                 Gonny v.d. Maten
Roy Kroezen                                                                               Tjalling Roosjen                                                  

Liefhebbers van orgelmuziek opgelet! Op zaterdag 4 juli kunt u in Soest deelnemen aan een orgeltocht. Tijdens deze tocht kunt u genieten van vier orgelconcerten. Het programma is als volgt.

Om 11.00 uur start de tocht met koffie in het gebouw van het Apostolisch Genootschap. De eigen organist Ferdinand Snippen speelt hier eerst een aantal werken van de lied- en koorkunst, zoals deze iedere zondag klinken in de diensten. Aansluitend verzorgt Roy Kroezen, organist te Hilversum, een kort programma.

12.00 uur - De Open Hof. Tjalling Roosjen, cantororganist van deze kerk, speelt orgelwerken van Duitse componisten. Op zijn programma staan onder andere bekende en geliefde koralen van Böhm, Bach en Walther.

13.00 uur - Lunchpauze. In De Open Hof is de mogelijkheid aanwezig om te kunnen lunchen. 

14.00 uur - Emmakerk. Gonny van der Maten, cantororganist van De Oude Kerk, speelt na de lunch werken van de Franse componisten Louis Vierne en Léon Boëllmann. Aansluitend brengt Tjalling Roosjen enige laat-romantische en hedendaagse werken ten gehore.

15.00 uur - De Oude Kerk.  Gonny van der Maten vertelt hier eerst iets over het toekomstige nog te restaureren Van Gruisen/Van Oeckelen-orgel. Daarna laat zij op het interessante en veel gebruikte kistorgel muziek horen van vader en zoon Bach en de 20e eeuwse componist Hugo Distler. Na het slotakkoord wordt de tocht om ca. 16.00 uur onder het genot van een drankje  afgesloten in De Oude Kerk.

 Een tocht in de zomer in Soest, langs orgels die er mogen zijn en in de toekomst nog zullen komen, wie zou daar als orgelvriend niet bij willen zijn? U bent van harte welkom. De toegang tot deze concerten is gratis. Wel is er een collecte voor de onkosten. 

Zie voor meer informatie www.deopenhofsoest.nl/andereKerken/orgeltocht1.php. Via deze link vindt u ook achtergrondinformatie over de organisten.

Achtergrondinformatie

In Soest bestaat nog niet echt een traditie van orgeltochten. De organisatoren zijn wel van plan deze op te gaan bouwen. De eerste tocht werd een paar jaar geleden gehouden ter gelegenheid van het 40 jarig jubileum van de Open Hof. Door de grote opkomst bij deze tocht langs vier kerken is besloten opnieuw een dergelijke tocht te organiseren. De PKN kerken De Oude Kerk en De Open Hof in Soest hebben een rijke traditie  met concertseries. Zie voor meer informatie www.oudekerksoest.nl/01-concerten/concerten.php en www.zondagmiddagconcerten-soest.nl. Deze concerten trekken belangstelling van een uitgebreid publiek.

De deelnemende organisten treden niet alleen op in de traditionele orgelconcerten, maar verzorgen ook concertvoorstellingen waarbij zij orgelmuziek combineren met andere kunstvormen, zoals poëzie, dans en toneel. Ook in de kerkmuziekpraktijk proberen zij grensverleggend te werken.

Klik hier voor de flyer

             
 

Referentie-ID: 12220 - Redactie: Uit in Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!