Default (standaard als geen header)

Soester Herfstmarkt

27-09-2015

Zondag 27 september organiseert Groei & Bloei in samenwerking met Boerderij Het Gagelgat aan de Birkstraat alweer de tweede gezellige Herfstmarkt. Op het erf van de boerderij treft u verschillende kramen met zaden, bollen, planten, tuinboeken aan; alles voor kleine prijsjes. En natuurlijk is er ook volop aandacht voor bloemschikken in deze tijd van het jaar doen we dat met… POMPOENEN.
Kinderen kunnen zelf gratis een herfststukje maken met kalebas. Dit keer kunnen volwassenen ook pompoenschikken. Bij onze Pompoenkraam koopt u een pompoen naar eigen keus. Bij de ‘schiktafel’ van Groei&Bloei koopt u voor een kleine bijdrage een beschrijving en schikmateriaal. Ook zijn er voorbeelden voorhanden. U kunt ter plekke uw pompoen schikken of het bewaren voor thuis.
Verder is ook de ‘Jam-man’ weer present met zijn heerlijke jams en pompoenchutneys te vinden. En vele andere leuke kramen met tuingereedschap, plantjes, bollen, snuisterijen, kaarsen en brocante cadeautjes.  Bij de stand van de IVN afdeling Eemland kunt u zich melden voor een korte natuur(paddestoelen)wandeling naar de Korte Duinen. Het zal een beetje aan het weer liggen, maar volop kans om mooie paddenstoelen aan te treffen!
En imker Hans van Eijden vertelt die dag over het bijenbestaan bij de bijenstal.
Er is ook een RUIL kraam voor planten, zaden, tweedehands tuingereedschap of tuinboeken. Dus heeft u planten/zaden/knollen/boeken ‘teveel’, neem ze vooral mee en ruil ze om voor iets moois. 
Gedurende de dag kunt u twee lezingen bijwonen:  om 13.00 uur vertelt van de wandelende kruidenencyclopedie Marry Foelkel weer het eea over kruiden en hun gebruiksmogelijkheden als supplement in voeding. Om 12.00 uur starten we met een lezing van Heidi van de Marel over (eetbare) pompoenen. 
Ook voor de inwendige mens is gezorgd. De dames van Het Gagelgat verzorgen die dag een heerlijk lunchhapje en koffie en thee met lekkers. Dit vanuit hun geheel nieuwe keuken. 
Nieuw dit keer is de ‘tuinadviestafel’ aan deze statafel kunt u uw vragen stellen aan een deskundige. Maar ook kunt u hier op een laagdrempelige manier gemakkelijk in contact komen met andere tuinliefhebbers en tips & tricks uitwisselen. Bijvoorbeeld over snoeien.
En natuurlijk is het winkeltje van Het Gagelgat open, leuke spulletjes voor een prikkie!! Kortom: Een b(l)oeiende markt voor groot en klein. Dus kom proeven en genieten op de Soester Herfstmarkt!! De markt is open van 11-15 uur. Komt u ook?

P.S. Alle kinderactiviteiten zijn gratis en de entree & parkeren uiteraard ook!

Locatie: Boerderij Het Gagelgat, Birkstraat 107, Soest.
Tijd: 11.00-15.00 uur

(bijgevoegde foto is van Margreet de Groot)

Referentie-ID: 12337 - Redactie: Uit in Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!