Default (standaard als geen header)

Open Monumenten Dag Soest

12-09-2015 t/m 13-09-2015

Het weekend van 12 september staat in het teken van de Nationale Open Monumentendag (OMD).

In Soest wordt ook dit jaar op initiatief van de Historische Vereniging Soest/Soesterberg weer enthousiast ingehaakt!

Het thema  is Kunst en Ambacht.

Centraal staan zowel de Kunst als het Ambacht rond het Monument. Het Monument met zijn vaak specifieke architectuur krijgt veel aandacht, maar vooral ook het Ambacht in breed perspectief wordt belicht.

In ons dorp presenteert een aantal  plaatsgenoten de Kunst van hun vaak eeuwenoude Ambacht.

Om er een aantal te noemen: rietdekker, steenhouwer, (sier)smid, kaasmaker, veehouder, imker, ambachtelijk bouwer, molenaar, wagenmaker, veerman en herbergier.

De OMD in Soest  vindt op zaterdag 12 september grotendeels plaats van 12.00 uur tot 16.00 uur. Bezoekers kunnen  een bezoek brengen aan de oude pontveeroversteek en herberg aan de Kleine Melm, Museum Soest, de Begraafplaats aan de Dalweg, Siersmederij Tupker, Korenmolen De Windhond, Boerenerf Het Gagelgat en Kaasboerderij De Staelenhoef .

Op de Kleine Melm geldt een afwijkend tijdstip: die locatie alleen te bezoeken om 10.00 uur. Op dat tijdstip wordt een rondleiding verzorgd. Vanaf 11.00 uur is dit stukje Soest niet toegankelijk voor het publiek. Aansluitend is men vanaf 11.00 uur van harte welkom in Museum Soest waar van alles te zien en te horen is over het ambacht van Wagenmaker. Het museum  is ook open op zondag 13 september 2015  in het kader van de  Open Monumenten Dagen van 13.30 uur tot 17.00 uur.

 

Referentie-ID: 12485 - Redactie: Uit in Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!