Default (standaard als geen header)

Spoorweekend in museum Soest

19-12-2015 t/m 20-12-2015

In museum Soest zijn op 19 en 20 december 3 mooie spoor nul module banen te zien. Daarnaast is er ook een stukje nostalgie van het merk Trix te zien. Alles wordt aangevuld met drie stands (messing zelfbouw en verkoop van o.a. treinonderdelen).

Over één van de spoor nul banen kunnen we nu al  zeggen dat deze in U vorm rijdt waarvan station Lippramsdorf hoofd station is. Het tweede station is nog vol op in aanbouw wel is het station voorzien van grote goederenloods plus twee perrons Alleen is het station gebouw nog in aanbouw en jammer genoeg nog niet klaar voor de show op 19 en 20 december.  Alle locs worden digitaal aangestuurd en zijn voorzien van geluid.  Deze module baan moeten we plaatsen naar voorbeeld in periode van 1950  tot ongeveer 1975 en vertegenwoordigt de periode III en IV. Op de baan wordt de dienst eigenlijk bepaald door diesels maar zal er ook nog zo nu en dan een stoomlok worden ingezet voor de dienst. Ook is te zien natuurlijk de over bekende railbus VT 98,  de reder van de Duitse lokale spoorlijnen.

De andere spoor nul baan is naar Duits voorbeeld tijdperk III en IV  en is zeer mooi aangekleed. De derde baan is helemaal via Fremo norm.  Materiaal wat wordt ingezet naar het Duitse voorbeeld tijdperk III. Daar rijden de treinen ook met tijdschema. Het landschap bij deze baan is erg mooi aangekleed zeer de moeite waard om te zien.  

Ook zullen twee stands worden ingericht met onder andere onderdelen voor spoor nul bouw. Eén stand met allemaal klein spul zoals fijn grind,  struiken en bomen. De andere stand heeft spoor nul wagons van Brawa en Lenz Preiser figuren enz. Naast de stands zullen vader en zoon laten zien hoe je zelf van Messing locomotieven en wagons kan bouwen naar origineel voorbeeld.

Het museum is open op zaterdag vanaf 10.30 en we sluiten om 17.30 en op zondag zijn we open van 10.30 uur tot 17.00 uur.

Onze Soester Jan Willem Leguit zal uit zijn verzameling van het merk Trix spoor materiaal van 80 tot 90 jaar oud en van 50 tot 60 jaar oud laten zien. Alles zeker herkenbaar voor de ouderen onder ons. In de huiskamer van het museum wordt met genoemd spoormateriaal twee baantjes uitgelegd zoals er vroeger ook mee werd gespeeld in de huiskamers en op 19 en 20 december bedienbaar voor de kinderen die komen kijken.

Speciale entreeprijzen voor 19 en 20 december.

Kinderen kunnen tot en met 12 jaar gratis naar binnen op 19 en 20 december. Voor volwassenen hebben we de prijs voor dit speciale weekend aangepast en wel € 2,50 i.p.v. € 5,--

 

 

 

 

Referentie-ID: 12954 - Redactie: Uit in Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!