Default (standaard als geen header)

Vocaal Ensemble Amer Consort

20-03-2016

Passieconcert Een week voor Pasen voert Vocaal Ensemble Amer Consort een concert uit getiteld ‘Boheemse Passie’. Een programma met, ten onrechte, nauwelijks bekende muziek over de lijdenstijd. Muziek van Boheemse componisten die ingetogen en schrijnende muziek hebben geschreven over de donkere, stille tijd voor Pasen. Het belooft een concert te worden dat met overgave uitgevoerd wordt en de luisteraars tot stilte en bezinning zal brengen.

Het programma

Op het programma staan de Missa Tempore Quadrigesimae van Johann Michael Haydn, drie Responsoriën van Jan Dismas Zelenka en het Miserere van František Tůma. De kerkelijke gebruiken van de periode voor Pasen gaan over licht en donker, als symbool voor het Lijden. Amer Consort kiest voor een vorm ontleend aan de ‘Donkere Metten’, waarbij tijdens het concert steeds een kaars wordt uitgeblazen en het laatste stuk in het donker wordt uitgevoerd.

Informatie

Zaterdag 19 maart in de Nieuwe Kerk In Amersfoort, aanvang 20:15 uur Zondagmiddag 20 maart in de Oude Kerk in Soest, aanvang 15:30 uur. Medewerking wordt verleend door een organist en cellist en vier solisten. Het geheel staat onder leiding van Dirkjan Horringa. Toegangsprijzen: voorverkoop € 15 aan de zaal € 20 - tot 18 jaar en studenten € 10 Voor uitgebreide informatie en kaartverkoop zie www.amerconsort.nl

 

Referentie-ID: 13321 - Redactie: Uit in Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!


Actueel in Soest

  • Wij kunnen op het moment geen nieuws ophalen. Probeer het gelieve later opnieuw.

Meld je aan

Uit in Soest houdt graag contact met u over de laatste tips en acties.


Volg ons!