Default (standaard als geen header)

Expositie Gaby Lenarduzzi

11-03-2016 t/m 12-06-2016

Museum Soest

Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Telefoonnummer
035-6023878

E-mailadres
info@museumsoest.nl

Website
www.museumsoest.nl

Meer over Museum Soest

Gaby Lenarduzzi.

Als kind vond Gaby het al heerlijk om te tekenen en te kleuren. Sinds geruime tijd is daar schilderen aan toegevoegd en is het serieus geworden. Dat heeft geresulteerd in een eigen atelier waar ze teken- en schilderlessen geeft en waar ze als het even kan zelf aan het werk is. Ze werkt voornamelijk met acryl op doek, gebruik makend van diverse technieken.

Haar inspiratiebronnen zijn “model en beweging” en ze is steeds op zoek naar manieren en thema’s om dit zo goed en krachtig mogelijk op doek te krijgen. Nu, na enkele jaren, begint haar  stijl langzaam vorm te krijgen. Kenmerkend daarvoor zijn naast eerder genoemde beweging, ook kleur en suggestie. Deze elementen combineert ze in haar schilderijen, waarbij vrouwen vaak een hoofdrol vervullen.

Tijdens de voorbereidingen van één van haar tekenlessen onderzocht ze een manier om kinderen te kunnen laten tekenen in de stijl van “Escher”. Er ontstond een tekening van een “rare vogel”en uiteindelijk een serie abstracte tekeningen van dieren in “Oost Indische inkt”. Deze tekeningen laten een hele andere kant van haar zelf zien, waarbij ze zich realiseerde dat naast schilderen,  tekenen ook een grote passie voor haar is.

Nieuwsgierig geworden?

Dan nodigt Gaby en museum Soest u uit om een kijkje te nemen bij Museum Soest, waar vanaf 11 maart tot en met 12 juni  2016 haar schilderijen te zien zijn, met als thema “Vrouwen In De Hoofdrol”. Tevens hangt in de hal van het museum een overzicht van de tekeningen in Oostindische Inkt.

Zie ook www.museumsoest.nl

 

 

Referentie-ID: 13330 - Redactie: Uit in Soest


Locatie Expositie Gaby LenarduzziTerug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!