Default (standaard als geen header)

Muziekkring Eemland Duoconcert

13-03-2016

Duoconcert in Hilton Royal Parc Soestduinen

Winnaar Nationaal Celloconcours op podium Muziekkring Eemland!

Het zesde concert van dit seizoen staat in het teken van de bijzondere combinatie cello en piano. U kunt gaan genieten van prachtig samenspel in vier indrukwekkende composities van grote namen uit de klassieke kamermuziek.

Anton Mecht Spronk is winnaar van de 1e prijs, de publieksprijs én de prijs voor de beste vertolking van de opdrachtcompositie bij het Nationaal Cello Concours 2014 (onderdeel van de tweejaarlijkse Cello Biënnale Amsterdam). Op twaalfjarige leeftijd kreeg Spronk zijn vooropleiding op het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Monique Bartels. Momenteel studeert hij in Zürich bij Thomas Grosssenbacher en ook is hij verbonden aan de Internationale Musikakademie Liechtenstein. In 2015 kreeg hij een eervolle vermelding bij de Witold Lotoslavski International Cello Competition. Anton Spronk bespeelt een cello, gebouwd in 1865 door J. P. Vuillaume, uit de collectie van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Hij wordt zondag 13 maart begeleid door Daniël Kramer, die bekendheid geniet als een veelzijdig en bevlogen pianist en inmiddels een vaste gast is bij Muziekkring Eemland. Van grote invloed waren de lessen die hij volgde bij Ton Hartsuiker. Zijn masterstudie aan het conservatorium van Amsterdam rondde hij af met onderscheiding bij Håkon Austbø. Als kamermusicus heeft hij het voorrecht samen te werken met inspirerende collega’s zoals Liza Ferschtman. Daniël is ook werkzaam als repetitor. In die hoedanigheid werkte hij met Nikolaus Harnoncourt en Anne Sofie von Otter.

Op het programma staan werken van Beethoven, Lutoslawsky, Schumann en Debussy.

Voor een uitgebreide programmatoelichting kijkt u op www.muziekkringeemland.nl

Anton Mecht Spronk (cello) en Daniël Kramer (piano)

Zondag 13 maart 2016, Hilton Royal Parc Soestduinen.

Aanvang: 15.00 uur; koffiebuffet open: 14.15 uur; zaal open: 14.30 uur.
Prijzen inclusief een glas wijn of andere consumptie: € 22,-; jongeren tot 18 jaar: € 5,- 

“Vrienden van Muziekkring Eemland”: € 18,-

Reserveren:

www.muziekkringeemland.nl of bellen naar (035) 523 12 10 (Gerrit Jan de Vos, penningmeester)

 

 

 
 

Referentie-ID: 13346 - Redactie: Uit in Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!