Default (standaard als geen header)

Toneelstuk Per(r)ongeluk

23-04-2016

Op 22 en 23 april 2016 zet Toneelvereniging De Rietpluim weer een mooi stuk op de planken. Het stuk heet ‘Per(r)ongeluk door de Belgische schrijver Pol Anrys en beleeft bij De Rietpluim z’n Nederlandse première. Dit mag je niet missen! Het verhaal Frederik en Isabelle hebben op perron 12 ruzie over hun aankomende huwelijk. Kwaad, omdat ze haar zin niet krijgt, gooit Isabelle (een rol van Marit Suurland) haar dure verlovingsring over de ballustrade. De ring komt terecht op een lager gelegen braakliggend stuk terrein, dat in de volksmond ‘perron 13’ wordt genoemd. Op perron 13 wonen een aantal zwervers. Zo zijn er kreupele Alex (Hans van Lidth de Jeude) en zijn blinde broer Ronny (een debuut van Laurens Thissen), die onder brug 1 wonen. Onder brug 2 wonen Rita (Helma Starink) en Vanessa (Jannie van Zeland)- twee onbetrouwbare bedelaars – en de zwangere Suzy (Kirsten Sloot). Frederik (Sergei van der Hoef) daalt af naar perron 13 in een zoektocht naar de ring en leert de mensen die onder de bruggen wonen kennen. Wie heeft de ring? Komt het nog goed tussen Frederik en Isabelle? Wanneer bevalt Suzy en slagen ze erin de kinderbescherming (Rita van Meurs) uit de buurt te houden? En wat heeft de politie (Henk Hagen) op perron 13 te zoeken? De regie van dit stuk is in handen van Franca van Dalen. De grime wordt gedaan onder leiding van Helma Starink.

Decorbouw wordt verzorgd onder leiding van Henk Hagen. Onmisbaar als altijd: souffleur Marja Kok. Het geluid is in handen van Jan Starink. De Nederlandse bewerking werd gedaan door Tim Koelink en Franca van Dalen.

Kaarten bestellen? Heb je zin in een avond ouderwets genieten, dan ben je van harte welkom in De Rank aan de Soesterbergsestraat 18 te Soest (bij de Wilhelminakerk). De voorstellingen beginnen om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Kaarten (9,50 euro) zijn in voorverkoop verkrijgbaar bij Hans van Lidth de Jeude, Ereprijsstraat 165, Soest (tel. 06-227 092 55) en Henk Hagen, Lange Brinkweg 25, Soest (tel. 06 – 34 424 114). Natuurlijk kun je De Rietpluim ook volgen op Facebook en Twitter. 

Referentie-ID: 13514 - Redactie: Uit in Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!