Default (standaard als geen header)

7 mei bevrijdingsconcert

07-05-2016

BEVRIJDINGSCONCERT 7 MEI 2016 IN DE RK HEILIGE FAMILIE KERK TE SOEST.

Het jaarlijkse Bevrijdingsconcert vindt dit jaar plaats op zaterdagavond 7 mei in Soest.
Het koor Joyful, de jazzdansgroep van de springbokken en de harmonie en het koor PVOcaal van muziekvereniging PVO uit Soest verzorgen dit jaar de concertuitvoering. 

Joyful

“Ik zing bij Joyful omdat het zo gezellig is, omdat de liedjes zo lekker swingen en omdat we samen zo’n mooi geheel vormen. Ik vind het leuk om én op ons eigen concert te zingen én om op te treden samen met een harmonie."
Joyful is een gemengd koor met zo’n 35 leden.
We zingen swingende liedjes met inhoud. Bekende popliedjes die je (in stilte) mee kunt zingen maar vaak ook meerstemmige arrangementen. Hoe dan ook liedjes die je raken door hun vrolijkheid of juist door hun ingetogenheid.
8 Jaar geleden richtte onze dirigent Annemarie van Os het koor op. En ze is nog even enthousiast als in het begin. Bovendien zingt ze zelf ook prachtig.
We worden begeleid door Abel Bakema, een raspianist met een uitgebreide muzikale carrière.

Vandaag treden we samen met P.V.O. op en dat vinden we leuk. Het is immers heerlijk om met de begeleiding van een band of harmonie te zingen. We gaan u een muzikaal en swingend optreden bezorgen.

Joyful, Omdat we met plezier voor u zingen!
Kijk voor meer informatie op: www.joyful-soest.nl.

De jazzdansgroep van de Springbokken
http://www.despringbokken.nl/

Kan jij ook niet stil blijven zitten als je muziek hoort ? Dan is jazzgymnastiek ook iets voor jou! Swingende muziek nodigt uit om te bewegen, dat is gezond en noodzakelijk in deze tijd van stilzitten. Bovendien ben je er even heerlijk uit, je ontmoet vrienden, het is gezellig. De bewegingen bij de muziek leer je al dansend in de les. Elke les begint met een opwarmingsoefening. Daarna worden er oefeningen gedaan voor een lenig lijf, sterke spieren en een goede houding. Dan is het tijd om echt te gaan dansen. Met elkaar werk je aan een dans, die je zo goed mogelijk probeert uit te voeren en waarin je je helemaal kunt uitleven. Soms probeer je allemaal tegelijk dezelfde beweging te maken, soms dans je verschillende passen door elkaar heen. Dat kan er prachtig uitzien en veel voldoening geven. De les eindigt met een cooling-down om weer tot rust te komen. Op jazz dans kun je vanaf 6 jaar. Ook voor 16+ hebben wij een groep. In de leeftijd 7 tot 12 jaar, wordt ook gekeken of er talenten in de groepen zitten. Deze worden in de gaten gehouden en maken kans om mee te mogen dansen in de demo (selectie) groepen. 

Muziekvereniging PVO Soest

Dat ‘’Patientia Vincit Omnia’’ ofwel “Geduld Overwint Alles” na 117 jaar nog steeds bruist van energie blijkt uit de vele activiteiten die georganiseerd worden.

Muziekvereniging PVO zoekt hierbij steeds de samenwerking met andere verenigingen, zowel binnen als buiten Soest. Dit is begonnen met het 100 jarig bestaan van PVO, dat samen met vele verenigingen uit Soest groots gevierd werd in de feesttent van het Groot Geasbeeker Gilde. In 2004 werd in het kader van het 975-jarig bestaan van de Gemeente Soest door PVO musical-avond georganiseerd in samenwerking met koren, een accordeonvereniging, solisten en dansers. Mede dankzij alle activiteiten in 2004 is PVO winnaar geworden van de Cultuurprijs Soest 2004. Big Band Blow van PVO heeft dit dunnetjes overgedaan door de Cultuurprijs Soest 2008 in de wacht te slepen voor het organiseren van de Big Band Blow Night.
Hierna volgden nog vele grote evenementen, georganiseerd door PVO. Evenementen  zoals de opening van de Fietsbrug (De Malebrug) over de Eem in 2008, de Warme Winter Avonden in Dickens Sfeer in Soest Zuid, het 110 jarig bestaan in 2009 met een concert met het Westlands Mannenkoor, wederom een Big Band Blow Night, een slagwerkavond en een concert met Edison Winnaar Gé Reinders, wederom een Malebrug concert in het voorjaar van 2012 en een concert met Cor Bakker in Cabrio in het najaar van 2012. In 2014 vierde PVO haar 115 jarig bestaan samen met het hiervoor opgerichte projectkoor. In 2015 gaf PVO een "tribute to Gershwin" met als solist op de piano, Henk Meutgeert. En tijdens Koningsdag 2015 was de finale van de Directors Challenge ("Maestro") op het museumplein in Soest waarbij vele dirigeertalenten uit Soest en omgeving voor even het dirigeerstokje van Peter Rieken mochten overnemen.
Naast de jaarlijkse optredens door de verschillende onderdelen van PVO en de concerten zoals het Nieuwjaarsconcert, donateursconcert, bevrijdingsconcert, veteranenconcert, concertjes op de hemelvaartmarkt en het herfst concert, wordt er binnen de vereniging ieder jaar een PVO's got talent georganiseerd waarbij alle leden in verschillende settings optreden. Deze verrassende optredens vinden plaats in het eigen gebouw van PVO aan de Rembrandtlaan 9 in Soest.

Na de zomer vakantie van 2015 is PVO gestart met een muziekprogramma voor kinderen vanaf 7 jaar: "Muziek maak jezelf", waarbij kinderen in een paar maanden tijd de beginselen van muziek maken worden geleerd. De kinderen maken in korte tijd kennis met muziek en de verschillende instrumenten. Wegens het grote succes van dit programma zal dit ook dit jaar na de zomervakantie worden gestart, voor info of aanmelden voor dit  programma kunt U mailen naar Esther Bakker secretaris@pvosoest.nl tel: 035-6024732.

Op 15 april j.l. speelde het Studieorkest van PVO samen met de blokfluitgroep met de leerlingen van de Bachschool. Ook in de toekomst blijft PVO actief. Zaterdag 5 november zal PVO een herfstconcert geven in de Wilhelminakerk en voor de verre toekomst… op donderdagavond 31 augustus 2017 zal PVO een concert geven samen met Pater Moeskroen. Dit optreden komt voor uit de organisatie van het Landjuweel door het Groot Geasbeeker Gilde.

Koor PVOcaal van Muziekvereniging PVO.

De jongste tak van Muziekvereniging PVO Soest is het koor PVOcaal. Het koor is gestart na de zomer van 2013, aanvankelijk als projectkoor.

In 2014 vierde PVO haar 115de  verjaardag en dat werd gevierd met een Hollandse avond. Naast de harmonie en de slagwerkgroep zou er ook een koor meedoen en dat werd PVOcaal. Na een auditieronde vóór de zomervakantie startte het vierstemmige koor onder leiding van Peter Rieken met het instuderen van liedjes van Hollandse bodem waaronder ‘Aan de Amsterdamse grachten’, ‘Zij gelooft in mij’, ‘de Ja zuster- nee zuster medley’ en ‘het Dorp’.

Inmiddels zijn de meeste koorleden doorgegaan en is het koor nu een vast onderdeel van PVO geworden. Het repertoire is ook uitgebreid met o.a. stukken van Gershwin, Vera Lynn,  John Williams Elvis Presley en delen uit de Carmina Burana. Alle arrangementen zijn van dirigent Peter Rieken.

Het koor kan nog wel uitbreiding gebruiken bij de tenoren. Dus...bent u tenor, heeft u een leuke stem en wilt u wel repeteren op zaterdagochtend om de 14 dagen, dan kunt u zich aanmelden om auditie te doen op zaterdag 4 juni a.s. bij Esther Bakker secretaris@pvosoest.nl tel: 035-6024732

Muziekvereniging PVO Soest bestaat tegenwoordig uit:

- Blokfluitgroep

- Studie orkest

- Harmonie

- Slagwerkgroep

- Eemlander Blaaskapel

- Dweilband wij bloazen als waar wij willen (WBAWWWB)

- Big Band Blow

- Koor PVOcaal

- Occasional Brass Quintet
 

De kerk is open vanaf 19.15 uur. Het concert vangt aan om 20.00 uur. Bij de ingang van de kerk krijgt u het programma uitgereikt.

Kaarten voor dit concert zijn na 19 april gratis af te halen bij Primera in Soest Zuid en het museum Soest aan de Steenhoffstraat 46 te Soest (open op de woensdagmiddag zaterdagmiddag en zondagmiddag van 13.30 uur tot 17.00 uur) en in Soesterberg bij drogisterij Sukking naast de plus markt.

Referentie-ID: 13645 - Redactie: Uit in Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!