Default (standaard als geen header)

Maria Magdalena

22-04-2016

Podium Zin in Soest presenteert een drieluik aan over het leven van ‘Maria Magdalena’. Zij spreekt al eeuwen tot de verbeelding. Haar identiteit is het onderwerp van discussie en talloze vragen. Was zij een vrouw van lichte zeden of was zij het lief, zelfs de echtgenote van Christus? Om vele redenen zijn er vragen bij de historische overlevering. Zijn er in de loop der eeuwen (en het heden) redenen geweest om de feiten te vervormen of aan te passen? Wie was Maria Magdalena en wie is ze vandaag?

Na de lezing van ds. Gerrit Olsman en de muziektheatervoorstelling met Roos Klifman over dit onderwerp wordt op vrijdag 22 april om 20.00 uur in De Binnenhof de film Heilige Hartstocht, een nieuw puzzelstuk van de Da Vinci geheimen getoond.

In deze speelfilm gaat een studente uit Utrecht op zoek gaat naar datgene wat zich over Maria M in de kunst van Utrecht toont. De film is geschreven en geregisseerd door Nelleke Nieuwboer. Zij zal de filmvertoning vooraf op een aansprekende wijze inleiden. Een trailer van de film is te vinden op: https://vimeo.com/123256927.

Adres: De Binnenhof, Veenbesstraat 2, Soest.

Toegangsprijs: € 6,50. Kaarten zijn te verkrijgen aan de zaal.

Referentie-ID: 13655 - Redactie: Uit in Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!