Default (standaard als geen header)

Expositie Marijke Pappot

17-06-2016 t/m 18-09-2016

Museum Soest

Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest

Telefoonnummer
035-6023878

E-mailadres
info@museumsoest.nl

Website
www.museumsoest.nl

Meer over Museum Soest

Expositie Marijke Pappot.

Marijke Pappot, geboren in Amsterdam. In 1974 is ze, samen met echtgenoot Leo en met haar twee, destijds nog, kleine kinderen naar Soest verhuisd. Omdat ze op dat ogenblik nog niemand in Soest kende is ze  diverse creatieve cursussen gaan volgen. En, achteraf bekeken, waren dit technieken die op dat ogenblik in de mode waren. Ze heeft wandkleden gemaakt van macramé. Van brooddeeg heeft ze poppetjes en allerlei andere figuren gemaakt met een heel gezellig groepje vrouwen die ze nog altijd als haar beste  vriendinnen ziet.

Toen ze in Soest kwam wonen is ze  ook met haar zus kinderkleertjes gaan ontwerpen en maken waar ze heel veel jaren heel veel tijd, energie en creativiteit in heeft gestopt. Ze was daar razend enthousiast over en heeft dat lange tijd met heel veel plezier gedaan. Jarenlang hebben ze daar ook mee op de jaarlijkse ambachtenmarkt met Hemelvaartsdag in Soest gestaan die toen net tot een groot evenement aan het uitgroeien was. Tevens stonden ze met de kleertjes ook op andere kunst- en ambachten markten. Maar naarmate haar eigen kinderen ouder werden werd ook haar interesse in de kinderkleertjes kleiner en ging ze op zoek naar een andere creatieve bezigheid. Ze heeft altijd veel gehouden van schilderijen in pasteltinten en dan het liefst aquarel. Ze had geen idee hoe ze daar mee moest beginnen en, laks als ze is zegt ze zelf, bleef het idee alleen maar in haar hoofd zitten tot ze  bij een vriendin kwam die een nieuw schilderij had gekocht, precies een waar ze zelf ook haar keus op zou laten vallen. Een aquarel in pasteltinten en bloemen, niet gerangschikt, maar als compositie. Zij (haar vriendin) vertelde haar dat ze dit schilderij bij een kennis van haar had gekocht die allemaal van dit soort werken maakte. Marijke heeft toen de stoute schoenen aangetrokken en heeft aan de  vervaardigster van het schilderij gevraagd of zij haar niet wilde leren hoe je deze techniek leert beheersen. Na een aarzeling is ze inderdaad les gaan geven en was voor Marijke een nieuwe hobby geboren.

Het meeste werk dat Marijke maakt zijn “bloemen”, niet gerangschikt in een vaas, maar  zomaar in het wild of als compositie. ”Bloemen” is daarom haar onderwerp en wanneer er haar gevraagd wordt of ze dat niet eenzijdig vindt of dat het haar gaat vervelen is steevast het antwoord ‘nee, nooit ‘ Kijk naar de verscheidenheid in de natuur en je zult het met haar eens zijn dat dezelfde bloem er dag na dag toch weer heel anders uitziet. Toch is Marijke in de loop van de tijd ook met acryl aan de gang gegaan en maakt daarmee schilderijen in diverse stijlen en technieken, maar toch komt ze van tijd tot tijd weer terug bij “haar bloemen schilderijen.”

Duur expositie: 17 juni t/m 18 september 2016

Locatie: Museum Soest
Adres: Steenhoffstraat 46, 3764 BM Soest

Voor o.a. de openingstijden zie www.museumsoest.nl

Referentie-ID: 14062 - Redactie: Uit in Soest


Locatie Expositie Marijke PappotTerug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!