Default (standaard als geen header)

Mini CaDansa zomerfestival

18-07-2016

Balfolk dansfestival met een zomers tintje

Jaarlijks wordt er in oktober het balfolkfestival Cadansa georganiseerd. Een festival met dansworkshops, live muziek, lekker eten, gezelligheid en uiteraard bals. Omdat oktober nog ver weg is heeft de organisatie besloten een Mini-Cadansa-Zomer-Festival te organiseren op zaterdag 18 juni. Een lange zaterdag met muziek-en dansworkshops, een bal met 3 toffe bands en een grote picknick waar iedereen wat eten voor mee neemt.

Het festival vindt plaats in het voormalige officierscasino te Soesterberg. Het is één van de mooiste en grootste balzalen midden in het land met kroonluchters en al. De bands die komen optreden zijn Snaarmaarwaar uit België, Mr Fruits uit Frankrijk en Wouter en de Draak uit Nederland. Het festival begint om 12.00 met workshops, vanaf 15.00 uur is er een dansuitleg voor beginners en om 16.00 begint het eerste bal.

Balfolk is een dansvorm die bestaat uit een verzameling West-Europese dansen. Er zijn koppeldansen zoals de Scottisch, Polka, Mazurka en Bourrée, maar ook groepsdansen zoals de Jig en Cercle. Gedurende het jaar worden er op diverse plaatsen bals gehouden. De live muziek zorgt altijd voor sfeervolle en gezellige bals. Een bal is een beetje te vergelijken met een tango- of salsa-avond, maar dan met West Europese muziek i.p.v. Zuid-Amerikaanse.

Reserveren voor dit mini festival kan via de website van Balfolk.
Houdt tevens de website en de facebookpagina in de gaten voor meer informatie.
Via de volgende link kunt u zien wat balfolk is: https://www.youtube.com/watch?v=09p2maUC_g8

Adres: Kampweg 1
Postcode: 3769DE
Plaats: UTRECHT
Url: http://www.balfolk.nl/
Datum/tijd: 18-07-2016

Bron: Ingezonden agendatips via website RTV Utrecht

Referentie-ID: 14094 - Redactie: CultuurPunt Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!