Default (standaard als geen header)

Expositie Maurice Heerdink

30-09-2016 t/m 08-01-2017

Museum Soest

30 september  2016  t/m  1 januari 2017

Maurice Heerdink exposeert zelden. De laatste tentoonstelling vond plaats in Museum Hoorn ter gelegenheid van zijn 50e verjaring. Nu, tien jaar later, heeft Museum Soest de eer zijn werk tentoon te stellen. Er is in die tien jaar veel gebeurd. Zo kwam het boek The Art Of Maurice Heerdink uit.

En Heerdink is gaan experimenteren met andere diciplines zoals muziek en film. Toch blijft zijn eerste liefde het schilderen in een klassieke stijl van de Hollandse schilders, maar met een hedendaagse invloed. Centraal in zijn werk staat de mens.

Museum Soest heeft echter de primeur met zijn eerste landschap: Vlietland,  een homage aan de plaats die Heerdink in de kajak leerde kennen.

Voor zijn Theater Portretten vroeg Heerdink de medewerking van Ellen Vogel, Jenny Arean, Willem Nijholt, Kraaijkamp sr en Greidanus jr. Marne van Opstal, danser van het Nederlands Dans Theater, is de meest recent geportretteerde in deze serie. Dit portret is de link naar het thema Het Mannelijk Lichaam, waarmee Heerdink via Internet internationaal naamsbekendheid kreeg.  Hierbij gaat het om een combinatie van relief van spieren en een theatrale belichting, wat een dramatisch eindresultaat oplevert. 

Maurice Heerdink studeerde af aan de Haagse Koninklijke Kunstacademie.

Sinsdien is hij  werkzaam als kunstschilder, met een korte onderbreking waarin hij illustreerde en korte verhalen publiceerde. Tevens portreteert Heerdink  in opdracht.

Museum Soest is verheugd het werk van Maurice Heerdink in al zijn facetten te presenteren.  

Museum Soest - Steenhoffstraat 46 - 3764 BM Soest  - 035-6023878

Geopend: zat en zond van 13.30 uur tot 17.00 uur.

Tot en met 30 oktober ook op woensdag van 13.30 – 17.00.

Tot en met 30 oktober  extra open op de vrijdag van 13.30 uur tot 17.00 uur.

Voor nadere info: Maurice Heerdink  - 070 3465138

Zie ook: www.heerdinkportretten.nl

Klik hier voor de film over de opening

Klik hier voor het intervieuw met radio Soest.

 

 

 

 

 

 

 

Referentie-ID: 14418 - Redactie: Uit in Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!