Default (standaard als geen header)

Expositie 65 jarig bestaan Petersbaan

30-09-2016 t/m 08-01-2017

 

Stichting Natuurijs Peter’s Baan Soest viert dit jaar op 30 november haar 65-jarig bestaan. De Peter’s Baan is opgericht als ijsbaan op 30 november 1951 voor “de beoefening van de ijssport”.

Zoals de Soester bevolking weet is de Peter’s Baan genoemd naar de heer Peter van den Breemer, die indertijd het weiland ter beschikking heeft gesteld voor een ijsbaan.

Ter gelegenheid van het jubileum is er gelegenheid geboden door Museum Soest om een kleine expositie in te richten in het museum aan de Steenhoffstraat 46 in Soest.

De expositie omvat onder andere attributen gebruikt bij het onderhouden van een ijsbaan, kranten knipsels, oude ledenadministratie, foto’s, schaatsen en alles wat er zoal in het verleden bruikbaar is geweest voor het runnen van een ijsbaan.

Wij zijn blij dat dit museum het cultureel sociaal historisch erfgoed van de gemeente Soest weet te waarderen. Onder dit erfgoed kan een plaatselijke ijsbaan ook een plaats innemen, gezien de nostalgische waarde en de sociale functie van een ijsbaan bij een openstelling.

Een ieder die ooit de Peter’s Baan heeft bezocht in een ijswinter zal ongetwijfeld enkele tentoongestelde artikelen herkennen.

Met de winter in het vooruitzicht nodigen wij u graag uit om een bezoek te brengen aan Museum Soest, om deze mijlpaal, 65-jaar Peter’s Baan, in de vorm van een expositie te komen bezichtigen.

Voor de openingstijden van het museum Soest zie www.museumsoest.nl

Referentie-ID: 14567 - Redactie: Uit in Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!