Default (standaard als geen header)

Wandeling door Laag Hees met IVN Eemland

13-11-2016

Cultuur-historische natuurwandeling van ongeveer 6 km op zondag 13 november. Wandeling IVN Eemland langs boerderijen Laag Hees. Eigenaar landgoed Pijnenburg (Baarn) drukt in de 19e eeuw stempel op Laag Hees. De herfstwandeling van IVN-Eemland voert zondag 13 november door het gebied Laag Hees, het bosgebied langs de Wieksloterweg. Het gebied, vanaf de 13e eeuw grootschalig ontgonnen voor turfwinning, is in de 19e eeuw ontwikkeld door Andries de Wilde, een voormalig plantagebouwer in Indonesi뮠Hij wordt eigenaar van landgoed Pijnenburg (aan de andere kant van de Biltseweg, gemeente Baarn) en daarmee van het grootste gedeelte van Laag Hees. Hij laat voor zijn zonen een serie karakteristieke boerderijen bouwen, die hij naar hen vernoemt. Ze zijn allemaal nog in het landschap te vinden en zo bepaalt hij in de 19e eeuw het karakter van Laag Hees. De wandeling van ongeveer 6 kilometer begint en eindigt bij de parkeerplaats van voetbalvereniging Hees aan de Verlengde Oude Utrechtseweg, die ligt in het verlengde van de Insingerstraat. De gidsen nemen de bezoekers mee door de bossen en langs de boerderijen en vertellen over de cultuurgeschiedenis en de natuur in het gebied. Ook het beroemde Keienhuisje, gebouwd met zwerfstenen uit de voorlaatste IJstijd, wordt gepasseerd.

Bij deze wandeling worden de historie en de natuur gecombineerd. wandeling IVN Eemland datum: zondag 13 november 2016 tijd: 14.00 uur lengte: ongeveer 6 km duur: anderhalf tot 2 uur opgeven: niet nodig kosten: gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld kleding: stevig schoeisel, het kan modderig zijn.

Locatie: Laag Hees startpunt: bij VV Hees, Verlengde Oude Utrechtseweg 2a, 3766 MG Soest attentie: Wieksloterweg afgesloten, bereikbaar via de Insingerstraat info: Piet van Dijk tel. 06-15825471 of https://afdeling.ivn.nl/afdeling/eemland

Referentie-ID: 14898 - Redactie: Uit in Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!