Default (standaard als geen header)

Kerstconcert i..h.k.v.'WIJ ZIJN SOEST'

16-12-2016

Kerstconcert in het kader van het gemeentelijke project WIJ ZIJN SOEST, ter versterking van de sociale cohesie in Soest en Soesterberg. Een aantal asielzoekers uit het AZC, een aantal bewoners van het bejaardenhuis De Drie Eiken en een aantal door de voorgangers van de Soesterbergse kerken aangewezen gemeenteleden worden GRATIS uitgenodigd. Een aantal toegangsbewijzen wordt tegen de uiterst aantrekkelijke prijs van 8 euro verkocht. Er is geen enkele sprake van ook maar enig winstoogmerk. Het concert vindt plaats op vrijdag 16 december 2016 in de grote zaal (400 plaatsen) van het Officiers Casino in Soesterberg. Er treden 2 koren uit Soest op: het Cantate Koor en het Slavisch Koor Byzantium. Inloop van 19.30 tot 20.00 uur. Concert, onderbroken door een pauze, van 20.00 tot 22.00 uur. Bezoekers krijgen tijdens de pauze Gratis koffie of thee en na afloop ook Gratis een consumptie naar keuze.

Klik hier voor de flyer.

PROGRAMMA KERSTCONCERT VRIJDAG 16 DECEMBER 2016

Voor de pauze, 20.00 tot 20.45 uur.

CANTATEKOOR SOEST

1.       Kerstcantate Lauft, ihr Hirten, allzugleich (Michael Haydn)

2.       Te Deum Laudamus (Johann Adolph Hasse)

3.       Messe en Sol Majeur, Transportion en Fa Majeur  (Franz Peter Schubert)

4.       Verleih uns Frieden gnädiglich (Felix Mendelssohn Bartholdy)

Na de pauze, 21.15 tot 22.00 uur.

SLAVISCH KOOR BYZANTIUM

·         Kerscanon

1.       Dnjes hristos

2.       Spi  Isusje spi

3.       Rozhdestwo Twoje

4.       Scedrik

5.       Dnjes Christos w Wivleme

6.       Suliko

7.       Otce nash

8.       Tjebje pojem

9.       Dostojno jest

10.   Ize cheruwjmy

11.   Triswjatoje Swjatyj Bozje

12.   Weceri Twojeja

13.   Slawa w wysjnich Bogu

14.   Eta noch swjataja

15.   Tihaja noch

Na afloop bieden wij u bij inlevering van uw toegangsbewijs een consumptie aan.

Het Cantatekoor Soest bestaat uit 36 enthousiaste zangeressen en zangers en staat onder leiding van de vaste dirigent Johan Siertsema.

Het koor geeft regelmatig concerten, waaraan soms professionele solisten en een strijorkest hun medewerking verlenen. Het eerstvolgende concert vindt plaats op zaterdag 11 februari 2017 in gebouw De Open Hof in Soest. Ook werkt het koor op uitnodiging mee aan korendagen en andere evenementen.

Vanavond wordt het koor aan de piano begeleid door de bekende Soester musicus Gert Muts en zullen de solopartijen worden gezongen door twee zangeressen uit het koor.

Het Slavisch Koor Byzantium uit Soest telt ongeveer 35 leden en is gespecialiseerd in het a-capella zingen van liederen uit de Russisch-Orthodoxe traditie en uit de Slavische volksmuziek.

Het koor staat onder leiding van Alesia Shayeva. Zij studeerde af als koordirigent In Vitebsk, Wit Rusland. In 2003 kwam zij naar Nederland.

Een aantal keren per jaar verleent het koor zijn medewerking aan kerkdiensten van verschillende geloofsrichtingen. Daarbij wordt gestreefd naar een zo groot mogelijke integratie tussen liturgie en de liederen uit de Russisch-Orthodoxe kerktraditie.

 

Referentie-ID: 14947 - Redactie: Uit in Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!